28 / 04 / 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! SYDV maddi yardım başvurusu başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! SYDV maddi yardım başvurusu başladı

Kış seferberliği kapsamında, Bakanlık Belediyeler Kaymakamlık SYDV 7.500 TL maddi yardım başvurusu başladığı açıklandı. İşte ayrıntılar...



Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte vatandaşların yakacak giderlerinin de yükselmesi ile nakit paraya olan ihtiyaçları fazlalaşırken sosyal yardım paketlerinde başvurular ve ödemelerinde başladığı belirtildi. Belediyelerin yanı sıra kaymakamlıklar, SYDV'ler ve bakanlık üzerinden de pek çok pakette ödemeler yapılmakta.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ YARDIMI YAPIYOR!

Bakanlık üzerinden Doğal Gaz Tüketim Desteği adı altında bölgenin iklim koşullarına göre ısıl harita temel alınarak hazırlanan liste kapsamında hane başı yıllık 900 Türk Litası ila 2.500 Türk Lirası arasında ödeme yapılacağı belirtildi.

BELEDİYELERİN KIŞ YARDIMI BAŞLADI!

Kuşadası Belediyesi, havaların soğuması ile beraber ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımında bulunmaya başladı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, talepler kapsamında yakacak dağıtımını kış boyunca da sürdürecek. Sosyal belediyecilik alanında yürüttüğü çalışmalar ile  dikkat çeken ve hemşehrilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan Kuşadası Belediyesi, 23 mahalle muhtarının verdiği bilgiler ve Güvercin Masa’nın 444 71 14 numaralı telefon hattından yapılan başvurular sonrası belirlediği ihtiyaç sahibi ailelere sunduğu yakacak yardımını evlere ulaştırmaya başladığını açıkladı.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! SYDV maddi yardım başvurusu başladı

usakgündem.com'da yer alan habere göre; Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Kademe Amirliği’nden kamyonlarda kömürler, ilk seferde Hacıfeyzullah, İkiçeşmelik, Alacamescit ve Dağ Mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi kişilerin evlerine verildi. Kömürlerini teslim alan vatandaşlar Başkan Ömer Günel’e teşekkür etti. Kuşadası’nda yaşayan her kesimden sorumlu olduklarını belirten Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, “Başkanımız Ömer Günel öncülüğünde bu yıl da sosyal belediyecilik anlayışından asla taviz vermeyeceğiz. Yakacak yardımımız belirlediğimiz ailelerimizin evlerine her zaman olduğu gibi ekiplerimiz tarafından teslim edilecek. Yıl içerisinde farklı alanlarda da ailelerimize, öğrencilerimize ve ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize desteklerimiz devam edecek” dedi.

BAŞVURULAR NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Maddi olarak zor durumda bulunan kişilere devletin sosyal yardım ve destekleri tüm hızı ile devam ederken yaşadığınız ilde yer alan belediye, kaymakamlık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile Aile Bakanlığı bölge müdürlükleri üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) büro memuru alımları başladı!

İŞKUR'dan SYDV Personel Alımı İlanı Geldi! Başvuru Şartları Neler?

Bakanlık resmen duyurdu: Bayram öncesi ihtiyaç sahipleri için SYDV'lere 450 milyon 800 bin TL ek kaynak aktarıldı!

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı personel alımı yapacak! Şartlar ve detaylar belli oldu!

 


Geri Dön