29 / 06 / 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! 2024 Sosyal yardımlaşma nakdi yardımı ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! 2024 Sosyal yardımlaşma nakdi yardımı ne kadar?

Sosyal yardımlaşma nakdi yardım, Aile Destek Programı doğrultusunda  hayata geçirilmiştir. Ülkemizde yaşayan ve yardıma muhtaç olan kişiler, devlet tarafından sunulan farklı sosyal yardımlardan yararlanabiliyor.



Sosyal yardımlaşma nakdi yardım programı, aile destek programının bir parçası olarak hayata geçirilmiştir. Devlet tarafından düzenli olarak ihtiyaç sahibi kişi ya da ailelere sosyal yardım ödemeleri yapılmaktadır. Bu yardımların arasında barınma, yiyecek, giyecek ya da yakacak gibi temel ihtiyaçlar yer almaktadır. Bunların yanı sıra kişilerin engelli olması ya da işsiz olması gibi durumlarda da yine devlet tarafından farklı yardımlar yapılmaktadır.

milligazete.com.tr'de yer alan habere göre; İhtiyaç sahibi kişilere yapılan sosyal yardımlar, kişilerin maddi olarak yaşadığı sıkıntıları bir nebze de olsa azaltmayı amaçlamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu olmayan ve ihtiyaç sahibi olan kişiler, yine devlet aracılığı ile İŞKUR’a yönlendirilmektedir. Bu sayede kişilerin iş bulabilmesi, ekonomik olarak kendine ve ailesine yetebilmesi de desteklenmiş olmaktadır.

Sosyal Yardımlaşma Nakdi Yardımlara Kimler Başvurabilir?

Genel olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal yardımlar, kişilerin başvurması ve başvuruların değerlendirilmesinden sonra hak sahiplerini hesaplarına yatırılmaktadır. Sosyal yardım ödemeleri, farklı ihtiyaçlara yönelik alt kategorilere sahiptir. Bu alt kategorilerin her birinin, devlet tarafından belirlenen başvuru koşulları bulunmaktadır. Ancak hemen hemen tüm sosyal yardım kalemlerinde yer alan başvuru şartları ise şu şekilde sıralanmaktadır;

- Başvuru yapacak olan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

- Sosyal yardımlara başvuracak olan kişinin on sekiz yaşından büyük olması gerekmektedir. 

- Kişinin mavi karta sahip olması gerekmektedir. 

- Başvuru yapacak olan kişinin Türkiye sınırları içerisinde ikamet ediyor olması gerekmektedir. 

- Tüm bunların yanı sıra başvuru yapacak olan kişinin handesinde memur, noter ya da muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması gerekmektedir. 

- Sosyal yardım ödemesine başvuran kişinin; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü ya da tutuklu olmaması gerekmektedir. 

- Öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olmaması gerekmektedir. 

- Kişinin zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsünde asker olmaması gerekmektedir. 

- Kişi başına düşen aylık gelir aralığı 450 Türk Lirası ve altında ise aylık destek tutarı 1.250 Türk Lirası.

- Kişi başına düşen aylık gelir aralığı 450 TL’nin üzeri ve 911,15 TL altında ise aylık destek tutarı 1.100 Türk Lirası.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! 2024 Sosyal yardımlaşma nakdi yardımı ne kadar?

- Kişi başına düşen aylık gelir aralığı 911,15 TL’nin üzeri ve 1.372,30 TL’nin altında ise aylık destek tutarı 950 Türk Lirası.

- Kişi başına düşen aylık gelir aralığı 1.372,30 TL’nin üzeri ve 3.800,78 TL’den az ise aylık destek tutarı 850 Türk Lirası.

Evde Bakım Yardımı ödemeleri banka hesaplarına yatırıldı...

Aile Destek ödemeleri ne zaman ve ne kadar ödeme yapılacak?

Prof. Dr. Şenol Babuşcu sordu: Kanal İstanbul ne oldu? İşte vatandaşın yorumları... 

Türkiye'de 5 milyon aile sosyal yardım alıyor! 5 haneden biri sosyal yardımdan faydalanıyor...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön