22 / 07 / 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! İş arayan gençlere 8367 TL destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! İş arayan gençlere 8367 TL destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş arayan gençlere sosyal yardım ödemesi yapılacağını duyurdu. 8367 TL'lik yardım için başvuru şartları merak edilen konular arasında yer alıyor. 




İş arayan ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşları ilgilendiren haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden duyuruldu. Konu ile ilgili yapılan açıklamada iş arayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara desteğin başvurusuna dair ayrıntılara yer verildiği kaydedildi.

aydinlik.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Bakanlığın "https://www.aile.gov.tr/sgbd/hizmetler-basvuru-rehberi/8-sosyal-yardimlar/8-1-aile-kategorisindeki-yardimlar/8-1-12-ise-yonlendirme-ise-baslama-yardimlari/" adresi üzerinden yaptığı açıklamanın ayrıntıları, başvuru şartları ve diğer bilgiler şu şekilde paylaşıldı:

8367 TL DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İşe yönlendirme/işe başlama yardımları başlığı altında yayınlanan desteğin miktarları...

Aylık net asgari ücretin en fazla %10'una kadar işe yönlendirme yardımı yapıyoruz. (0-1.700 Türk Lirası)

Brüt asgari ücretin 1/3’ü kadar işe başlama yardımı yapıyoruz. (2024 yılı 6.667,50 Türk Lirası)

Bu yardım kapsamında toplamda 8367 TL'lik yardım yapıldığı bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! İş arayan gençlere 8367 TL destek!

DESTEK KİMLERE VERİLECEK?

Bakanlık kimlere sosyal yardım verileceği konusunda da açılama yaptı. Buna göre işe başlama ve iş arama yardımına başvuru yapacakların aşağıdaki şartları taşıyor olması gerekmektedir. Çalışabilir durumda olan sosyal yardım yararlanıcıları İŞKUR’a kaydedilerek istihdama kazandırıcı faaliyetlerden yararlanabilirler.

Sosyal yardım alan kişinin iş görüşmesine gitmesi ve işe kabul edilmesi durumunda gereken yol masrafı, sağlık raporu, fotoğraf vb. giderler için işe yönlendirme yardımı veriliyor.

BAŞVURU İÇİN HANGİ BELGELER LAZIM?

Başvurular 81 ilde bulunan SYDV'lere yapılacak. Kimlik Belgesi ile başvuru yapmak yeterli.

Ev sahibi olmaya destek sunan 'konut mevduat hesabı' uygulaması nasıl işliyor? Gerçekçi mi?

Aile destek programı ödemeleri yapıldı! Bu ay hesaplara tam 4 milyar TL geçti: Hemen kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Çocuklu ailelere yardım müjdesi...

Tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatırıldı!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön