Kent Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan beklenen açıklama! Sosyal yardım maaşlarında zam heyecanı! Hemen buraya bakın!

Sosyal yardım ödemelerinde ara zam beklentileri devam ederken, 2023 yılı zamlı sosyal destek rakamları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklanmıştı. Peki son dakika yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşı gibi sosyal yardım ödemeleri ne kadar? Binlerce kişi, aylıklarına yapılacak olan yeni zamları merakla sorguluyor

Sosyal destek ödemeleri, son günlerde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Binlerce kişi, aylıklarına yapılacak olan yeni zamları merakla sorguluyor. Nisan ayı itibarıyla en düşük emekli maaşının 5,500 TL'den 7,500 TL'ye yükseltilmesinin ardından, hükümet son günlerde asgari ücrete ara zam yapılacağını açıkladı ve memur ile emeklilere yeni zam müjdeleri verildi. Bu gelişmelerin ardından, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşı gibi sosyal yardım ödemesi alan vatandaşlar, aylıklarına yapılacak olan zamların ne kadar olacağını merak etmeye başladı.

Binlerce ihtiyaç sahibi vatandaş için devlet tarafından çeşitli kalemlerde sosyal destek ödemesi yapılmaktadır. Ancak, 2023 yılı başından itibaren memur maaş zam oranları kapsamında yapılan zam haberleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşı gibi sosyal yardım ödemeleri alan vatandaşların da aylıklarına zam yapılıp yapılmayacağı sorularını beraberinde getirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni maaş rakamlarını açıklamıştı. Şimdi ise, 'Yaşlılık aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşı gibi ödemeler de zam alacak mı?' sorusu merak ediliyor.

Ancak, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına, asgari ücrete ve dolayısıyla sosyal destek ödemelerine de zam yapılması bekleniyor. Bu zam konusunda hükümetin resmi açıklaması henüz gelmedi, ancak bu konuyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 yılında uygulanacak sosyal destek ödemelerinin rakamlarını başlangıçta duyurmuştu. Peki, hangi ödeme ne kadar oldu ve yeni bir zam açıklaması yapıldı mı? İşte detaylar:

Yaşlılık aylığı, 65 yaş aylığı olarak da bilinir, 2023'teki zamla birlikte 1.536 TL'den 1.997 TL'ye yükseldi.

Yüzde 40-69 arası engelli maaşı, 2023'te 1.226 TL'den 1.594 TL'ye yükseltildi. Yüzde 70 ve üzeri engelli maaşı da 1.840 TL'den 2.392 TL'ye zamlandı.

Evde bakım maaşı ise bu yıl başında yapılan zamla 3.336 TL'den 4.336 TL'ye yükseltildi.

Yeni bir zam açıklaması henüz yapılmadı, ancak Temmuz ayında memur, emekli maaşları ve asgari ücret zamlarının ardından sosyal destek ödemelerine de artış yapılması bekleniyor.

Gram altını olan bozdurmadan önce buraya baksın! Rekorun ayak sesleri çok yakından geldi!
İş Bankası'ndan son dakika bomba müjde geldi!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan beklenen açıklama!