Kent Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan şok! Her ay 1.250 TL ödenecek! Aralık ayı Aile Destek ödemeleri ne zaman?

Aile Destek Programı ödemeleri, aralık ayına girilmesiyle yeniden araştırılmaya başlandı. Devlet paraya ihtiyacı olan hanelere 850 TL ile 1.250 TL destek sağlıyor. Peki, Aralık ayı Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yattı mı? Hemen bakın! Başvurusunu yapan binlerve vatandaş "Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı?" sorusununun yanıtını merak ediyor

Aile Destek Programı ödemeleri Aralık ayı ödemeleri merakla araştırılıyor. Başvurusunu yapan binlerve vatandaş "Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı?" sorusununun yanıtını merak ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, destek ödemelerinin 850-1250 Türk Lirası olarak güncellendiğini duyurmuştu. 

Aile Destek Paketi ödemeleri 850 TL-1250 TL arasında değişiyor. Destek başvuruları da e-Devlet sisteminden yapılıyor. 

Ödemeler, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dahil olduğu gelir aralıkları dikkate alınarak gerçekleştiriliyor.

Aile Destek Programı ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılıyor. Son günlerde Aralık ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.

Peki Aralık 2022  Aile sosyal destek parası ne zaman ödenecek? Aralık ayı Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı? İşte Aile Destek Programı Aralık ödemeleri ile ilgili merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Aile Destek Programı Kasım ayı ödemelerine ilişkin "Türkiye Aile desteği.. Bu kapsamda 2,5 milyon insanımıza 3.2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır" açıklamasında bulundu. Bu kapsamda, Kasım ayı ödemeleri, 8 Kasım'da hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. 

Aynı zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sayfasında verilen bilgilerde, "Program dahilindeki gelecek ödemelerde de aynı uygulama sürdürülecek olup destek sağlanacak ayın sonunda ödeme işlemleri güncel veriler ışığında başlatılacaktır. İşlemleri takip eden ayın ilk haftasında ise hak sahibi vatandaşlarımıza Türkiye Aile Destek ödemeleri ulaştırılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR 2022?

Aile Destek Programına başvurmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet sistmeinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan balvurularını yapabiliyor. 

AİLE DESTEK ÖDEMESİ KAÇ LİRA 2022?

Hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıkları kapsamında ödeniyor. Bu çerçevede ödemeler şu şekilde belirleniyor:

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı (Lira) - Aylık Destek Tutarı (Lira)

450 lira ve altı: 1.250 Türk Lirası
450 lira üzeri - 911,15 TL ve altı: 1.100 Türk Lirası
911,15 lira üzeri- 1372,30 TL ve altı: 950 Türk Lirası
1372,30 lira üzeri -1833,45 TL'den az: 850 Türk Lirası

ARALIK AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATIRILACAK? 

2022 Aralık ayı Aile Destek Programı ödemelerinin tarihi henüz açıklanmadı. Aile Destek ödemelerinin takvimi henüz duyurulmasa da, kasım ayında ödemeler ayın 8'inde hak sahiplerine ödenmişti. Bu çerçevede Aralık ayı ödemelerinin de ayın ilk haftasında gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Altında resmen büyük fırtına! Tek tek açıklanan bu rakamları görenin ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bir bakın

Dolarda Aralık depremi! 1 doları olanlar bile hemen baksın! Dolarda yükseliş sürecek mi?

Akaryakıta bir zam bir indirim! 6 Aralık'ta yine fiyatlar değişiyor! Shell, Opet, Total, PO 4 Aralık 2022 fiyat listesi!