Kent Haberleri

Aileler sakın kaçırmayın... Daha almadıysanız hemen gidin alın. 5.104 TL ödeme yapılacak

Türkiye'de okulların kapanmasının ardından çok sayıda öğrenci karne aldı. Karne alan öğrencilere 5 bin 104 TL ödeme yapılacak. Peki nasıl mı? Aileler almadıysanız kaçırmayın. İşte detaylar... Milyonlarca öğrenci de karne heyecanı yaşadı

Türkiye'de okullar yaz tatiline girdi. Milyonlarca öğrenci de karne heyecanı yaşadı. Öğrencilerin karne heyecanı yaşamasının ardından aileler de güzel bir haber aldı. Karnelerini götüren öğrenciler 5 bin 104 TL alacak. Devlet tarafından verilecek bu parayı peki nasıl alabileceksiniz. İşte tüm detaylar haberimizde saklı.. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Başarı Teşvik Programı kapsamında üstün başarı gösteren öğrencilere ödeme yapılacağı açıklanmıştı. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri arasında belge alan ve sınavlarda da başarı gösterenlere 5 bin TL’ye kadar ödeme yapılacak.

Milyonlarca öğrencinin karne almasıyla birlikte Başarı Teşvik Programı detayları da araştırılmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce yaptığı açıklamaya göre, devlet okulunda okuyan öğrencilere asgari ücretin yüzde 60’ı kadar destek verileceği belirtilmiştir.

 

Bunun yanı sıra yükseöğrenim öğrencileri kredi burs miktarı hakkında da açıklama yapılmıştı. Lisans öğrencilerine 1.250 TL, yüksek lisans öğrencilerine 2.500 TL, Doktora öğrencilerine de 3.750 TL ödeme yapılıyor.

BAŞVURULARI NASIL YAPACAKSINIZ?

Başarı Teşvik Programı kapsamında ilkokul öğrencilerinden üniversite öğrencilerine kadar başarı ödemesi yapılacak. Sınıfta ilk 3’e, okulda da ilk 5’e giren öğrencilere karna hediyesi olarak başarı ödemesi yapılacağı belirtildi.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında da yüzde 5’lik dilime giren öğrencilere de başarı sıralaması baz alınarak en çok net asgari ücret iki katına kadar tek seferlik ödeme yapılacağı belirtildi. Meslek lisesi mezunu olan kişilerin bir işe girmesi halinde üç ayda bir ve dört defaya mahsus olmak üzere toplamda net asgari ücret kadar ödeme yapılacak.