Kent Haberleri

Ailelerdeki ev hanımlarına çok büyük müjde. Her ay 1400 TL ödenecek

Ev hanımlarına yönelik büyük bir müjde geldi. Bakanlık tarafından ev hanımlarına yönelik önemli bir miktarda ödeme gerçekleştirilecek. İşte detaylar... Devlet de konuyla ilgili harekete geçerek kadınlara fırsat yaratmaya devam ediyor

Ailelerdeki ev hanımları son dönemde artan mutfak masrafları nedeniyle ek işler ya da ek gelirler aramaya başladı. Devlet de konuyla ilgili harekete geçerek kadınlara fırsat yaratmaya devam ediyor. 

 

Devlet, sosyal yardımlar anlamında kendini yenileme kararı aldı. Yapılacak olan ödemelerden faydalanabilecek bir diğer kesim ise ev hanımları olacak. Ev hanımlarına emeklilik ödemesi yapılması konuşuluyor. Buna göre devlet, öncelikle ev hanımları için emeklilik hakkı tanımlamayı düşünüyor. Bunun için gereken yasal düzenlemeler ile ilgili ise çalışmalar hala devam etmekte. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini duyurdu. Öte yandan, ev hanımlıları artık emeklilik olabileceklerse ne kadar para alabilecekler tartışması da gündeme geldi. Verilen detaylara göre belirtilen gün sayısında prim yatırmaya başlamış olan ev hanımları için prim desteği verilecek. Bu desteğin ise 1.400 TL civarında olması bekleniyor.

Devlet başlatmış olduğu çalışmalarla ev hanımlarının da emekli olabilmesine yönelik adımlar atıyor. Konu ile ilgili çalışmalar devam ederken, birçok konu da tartışılmaya devam ediyor.

Ev hanımlarının emekli olabilmesi ile ilgili yeni bir çalışma başlatılmış durumda. Bir kişinin ev hanımı olarak emekli olabilmesi için primlerini yatırmış olması bekleniyor. Bu primlerle ilgili detaylar henüz netleşmemiş durumda. Ancak diğer yandan kulislerde konuşulan belli başlı detaylar da var. Bunlardan birisi çocuk sayısına göre prim günün belirlenmesi ya da primde indirim yapılması ile ilgili. Öte yandan ev hanımlarının emekli olmak için en az 4 bin 500 günlük prim ödemesi de gerekmekte. Bu gün sayısı ise yaklaşık olarak 12 ila 13 yıl gibi bir süreye tekabül etmekte.

Primlerini ödemekte olan veya ödemeye başlayacak olanların bir kısmına ise prim desteği verilecek. Buna göre aylık olarak 4 bin TL civarında prim yatıran bir kişiye, bu oranın 3’te 1’i kadar prim ödemesi yapılacak. Bu da tahmini olarak 1.400 TL civarına denk düşmekte. Aktarılanlara göre bu destek, kişi emekli olana kadar bu destekten rahatlıkla faydalanabilecek.