Kent Haberleri

Ailelere 10 bin TL ödeme gerçekleştirilecek

Depremden etkilenen vatandaşlarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Deprem bölgesinde yaşayan ailelere 10 bin TL ödeme gerçekleştirileceği öğrenildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da bölgedeki hayatın devam edebilmesi adına çalışmalar başlatıldı

Depremden etkilenen vatandaşlar tüm Türkiye'yi hüzne boğdu. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da bölgedeki hayatın devam edebilmesi adına çalışmalar başlatıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün depremin merkezi olan Kahramanmaraş’a gitti. Kahramanmaraş’ta önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, can kaybımızın 8 bin 574’e, yaralı sayısının 49 bin 133’e yıkılan bina sayısının ise 6 bin 444’e yükseldiğini açıkladı. Aynı zamanda Erdoğan açıklamasında depremzedelere ilk aşamada 10 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu.

Erdoğan, aynı zamanda TOKİ tarafından 10 ilimizde binaların yapılacağını da söyledi. Vatandaşlar da detayları merak etmeye başladı. Ödemelerin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacağını ifade eden Erdoğan bölgeye yeni binaların inşa edileceğini de söyledi.

10 bin TL depremzede başvurusunun henüz nasıl yapılacağı belirtilmedi. Detaylar belli oldukça sizlere aktarıyor olacağız..

Erdoğan, “Buradan vatandaşlarımızın, milletimin bugüne kadar bu tür felaketlerde gösterdiği sabır neyse bu felaketlerde de vatandaşım sabrı gösterdi, bundan sonra da gösterecektir. Tüm illerimizde bakan arkadaşlarımla birlikte bu operasyonların koordinasyonunu yürütüyoruz. Devletin kurumları işbaşında. İkinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi. Enkazlarda çalışmalar sürüyor, enkaz kaldırma çalışmalarını bakanlığımız yürütmeye başlıyor. Hedefimiz 1 yıl içinde toplu konut idaresiyle aynı şekilde Kahramanmaraş ve 9 ilimizde bunları gerçekleştireceğiz. Bizler vatandaşlarımızın asla sokakta kalmasına müsaade edemeyiz.

Şu anda vatandaşlarımda Antalya, Alanya, Mersin gibi bölgelerde otellerle görüşmeleri yaptık. Otellerde kalma arzusunda olanlar varsa vatandaşlarımızı yerleştirmeye hazırız. Çok ciddi sayıda oda kapasitesine ulaştık.” ifadelerine yer verildi.