Kent Haberleri

Ailelere 1.250 TL müjdesi geldi

Türkiye'de Aile Bakanlığı tarafından ailelere yönelik yapılan ödemeler tam gaz devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından ailelere yönelik 1250 TL'lik destek ödemesi müjdesi daha geldi. İşte detaylar... Bakanlık tarafından son olarak ailelere yönelik 1250 TL daha destek ödemesi gerçekleştirilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ülkemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yapılan ödemeler tam gaz devam ediyor. Bakanlık tarafından son olarak ailelere yönelik 1250 TL daha destek ödemesi gerçekleştirilecek. Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek destek ödemesinin müjdesi de çok geçmeden verildi. İşte detaylar... 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlar ve ihtiyaç sahibi ailelere düzenli ya da tek seferlik destek ödemesi yapıyor. Bu kapsamda yer alan Aile Destek Programı ödemeleri de hak sahiplerine ulaşıyor. Aile destek ödemeleri başvuru şartları, ödeme tarihleri vatandaşlar tarafından merak edilirken, ödemelerin 12 ay boyunca düzenli bir şekilde yapıldığı belirtildi.

Aile destek ödemeleri 12 ay boyunca devam ederken, bu yardımın son ödeme tarihinin haziran ayı olduğu da açıklanmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından mayıs ayı destek ödemeleri hesaplara aktarıldı. 2023 Haziran ayı destek ödemelerinin de temmuz ayında vatandaşların hesaplarına aktarılacağı belirtildi. Peki, aile destek ödemeleri uzatıldı mı?

AİLE DESTEK ÖDEMELERİNDE SÜRELER UZATILDI MI SON DURUM NEDİR

Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlara ödenen destek ödemelerinin uzatılıp uzatılmadığı henüz kesinleşmedi. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan resmi bir açıklama gelmedi. Aile Destek Programı ödemelerinden yararlanan vatandaşların e-Devlet Kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Sosyal Yarım Bilgileri Sorgulama” ekranından ödemelerini takip etmeleri gerekiyor.

Aile destek ödemeleri hane içinde kişi başına düzen aylık gelir aralığına göre değişiklik göstermektedir. Ödeme tutarları şu şekildedir:

450 TL ve altında geliri olan hak sahiplerine 1.250 TL ödeme yapılıyor.

450 TL üzerinde 911,15 TL ve altında geliri olan hak sahiplerine 1.100 TL ödeme yapılıyor.

911,15 TL üzeri 1372,30 TL ve altında geliri olan hak sahiplerine 950 TL ödeme yapılıyor.

1372,30 TL üzeri 2.835,60 TL’den az geliri olan hak sahiplerine 850 TL ödeme yapılıyor.

Aile Destek ödemesinden yararlanmak isteyen kişinin;

Türk vatandaşı olmaması gerekir.  18 yaşından küçük olması gerekmektedir. Yerleşim yerinin yurt dışında olması ve Mavi kart sahibi olması gerekir. Ayrıca hanede kamu işçisi, noter, memur ya da muhtar olarak çalışan, yurt dışında çalışan, yurt dışında borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişilerin bulunması halinde başvuruların değerlendirilmeyeceği açıklanmıştır. Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bilgi alabilirsiniz.