Kent Haberleri

Ailelere mayıs ayı sürprizi. Aileler hemen baksın. Aile Bakanlığı ödemeleri alanlar da

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destekler devam ediyor. Aile Bakanlığı'nın ödemelerinin yanı sıra ihtiyacı olan ailelere fatura desteği de sağlanıyor. Fatura desteğinin detayları haberimizde... Bir yandan Aile Bakanlığı tarafından ailelere çocuk ve kira yardımı adı altında destek ödemeleri gerçekleştiriliyor

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik her alanda ödemeler ve destekler devam ediyor. Bir yandan Aile Bakanlığı tarafından ailelere çocuk ve kira yardımı adı altında destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. Diğer tarafta da ailelere yönelik fatura desteği ödeneceği belirtildi. 

Faturası 135 TL’den fazla olan aileler için geçerli olan bu destek çağrısı kapsamında, PTT'ye kimlik ve fatura bilgilerini ibraz eden ailelere yardım desteği sağlanacak.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Devlet yetkilileri tarafından belirlenen elektrik faturası desteği miktarları ise şu şekildedir: 1 kişilik ailelere 130,09 TL, 3 kişilik ailelere 173,46 TL, 4 kişilik ailelere 216,82 TL ve son olarak 5 kişilik ailelere 260 TL. Bu miktarlar, ailenin elektrik kullanımına bağlı olarak değişebilir ancak devlet bu belirtilen miktarlar kapsamında elektrik faturası yardımı hizmeti sunmaktadır.

İhtiyaç sahibi aileler, evde yaşayan kişi sayısını doğru bir şekilde bildirerek devletin sunduğu elektrik faturası yardımından faydalanabilirler. Ayrıca, PTT aracılığıyla kimliğini alıp giden aileler de bu fatura desteğinden yararlanabilirler.

İhtiyaç sahibi halka sunulan elektrik faturası desteğine başvurmak çok kolay! Peki nasıl mı? Elektrik kullanım desteğine aileler e-Devlet üzerinden kolay ve çok kısa bir işlem ile başvuru yapabiliyor. Başvuru yapmak için T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifren ile e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.

Giriş yaptıktan sonra ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ sayfasında yer alan bilgi formunun eksiksiz ve istenilen şekilde doğru bilgiler ile doldurulması gerekiyor. Kronik hastalığı olan vatandaşlarımız bu elektrik tüketimi desteğinden faydalanmak için SYD Vakfına başvurabilirler. Yaptığınız başvuru onaylandığında ödemeleriniz PTT üzerinden kolayca tarafınıza iletilecektir.