Ekonomi

Ailelere müjde! Destek ödemeleri başladı! Pazartesi PTT'ye gidip alın!

Devlet tarafından destek ödemeleri devam ettiği belirtilirken faturasını ödemekte zorlanan yardıma muhtaç ailelere elektrik faturası desteği yapılacağı açıklandı. Son dakika! Hemen, pazartesi PTT'ye gidip alın.Ödemeler ailedeki kişi sayısına göre değiştiği belirtilerek paraların PTT üzerinden alındığının altını çizdi

Devlet tarafından destek ödemeleri devam ettiği belirtilirken faturasını ödemekte zorlanan yardıma muhtaç ailelere elektrik faturası desteği yapılacağı açıklandı. Ödemeler ailedeki kişi sayısına göre değiştiği belirtilerek paraların PTT üzerinden alındığının altını çizdi. Bu doğrultuda elektrik faturasıyla PTT’ye giden ihtiyaç sahibi vatandaşlara 260 liraya kadar para verildiği belirtildi.

ELEKTRİK FATURASI İÇİN ÖDEME

Elektrik faturası desteği her ay düzenli olarak PTT ile yapıldığına işaret edilerek PTT’ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturasını göstermenin yeterli olduğu açıklandı.

Peki, başvuru şartları neler? Ödeme miktarları ne kadar? İşte bütün ayrıntılar...

260 LİRAYA KADAR ÖDEME

Elektrik faturası desteği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar elektrik faturası yardımı ile ilgili detayları merak ediliyor. Son elektrik zammıyla beraber artan destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 130 lira ila 260 lira arasında değişiklik gösterebiliyor.

ÖDEME MİKTARLARI

Konuyla alakalı olarak ödeme miktarı ise “1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (130 lira). 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (173 lira). 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (216 lira). 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (260 lira).” olarak belirtildi.

Elektrik tüketim bedeli hesabında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli olan 1.73 liralık kilovatsaat ücreti baz alındığı belirtildi.

Peki, başvuru şartları neler? İşte bütün ayrıntılar...

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Asgari ücret 2023'te bu kadar olacak! Hiç kimse beklemiyordu, az önce belli oldu! Çok önemli!
Ailelere müjde! Ziraat Bankası şimdi açıkladı! Başvuran herkese hemen hediye! Şimdi okumayan, bin pişman! 
Vakıfbank'tan emekliler değil herkese müjde! Başvurana anında verilecek! Hemen koşun!