Kent Haberleri

Ailelere müjde verildi... Bu kadar ödeme yapılacak... Ziraat Bankası'na kimlik göstermek yeterli

Hükümet tarafından depremden etkilenen vatandaşlarla ilgili çalışmalar acil olarak başlatıldı. Hükümet tarafından depremden etkilenen vatandaşlara önemli bir miktarda ödeme yapılacak. İşte detaylar... Hükümetin vatandaşlara yapacağı bir yardımla ilgili detaylar da belli oldu

Hükümet tarafından depremden etkilenen vatandaşlara yönelik destek ödemeleri devam ediyor. Hükümetin vatandaşlara yapacağı bir yardımla ilgili detaylar da belli oldu. 

Devletten ihtiyaç sahibi vatandaşlara önemli bir açıklama geldi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarının yaralarını sarmak için başlatılan çalışmalar halen devam ediyor. Afetzede 1 milyon 190 bin aileye 12 milyar 547 milyon TL ödeme yapıldı.

Aynı zamanda gelen son habere göre depremde hayatını kaybedenler için 100 bin TL’lik devlet desteği verileceği açıklandı.

Hasar tespit çalışmalarında vatandaşlara 10 bin TL başta olmak üzere toplamda 1 milyon 661 bin afetzedeye 10 milyar 612 milyon TL ödeme yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yapılan hasar tespit çalışmalarına göre yıkık, acil yıkılacak, orta ve ağır hasarlı tespit edilen afetzede ailelere hane başı 15 bin lira olmak üzere 129 bin aileye yaklaşık 1 milyar 935 milyon lira taşınma yardımı yapılacağı açıklandı. Ödemelerin Ziraat Bankası üzerinden kimlik numaraları ile yapılacağı belirtildi.

Yaşamını yitiren her bir birey için 100’er bin lira ödeme yapılacak. Örneğin anne, baba, kardeşini kaybeden çocuğa 300 bin lira ödeme yapılacak.