30 / 04 / 2024

Ailesi kiracı olanların yaklaşık yarısı konut sahibi olamadı!

Ailesi kiracı olanların yaklaşık yarısı konut sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen “Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı” araştırmasını yayımladı. Söz konusu araştırmada yer alan detaylara göre ailesi kiracı olanların yaklaşık olarak yarısı konut sahibi olamadı.



Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen “Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı” araştırmasını yayımladı. Söz konusu araştırmaya göre 14 yaş civarında tatile gidemeyenlerin yüzde 69.1'i için tatile çıkmak hayal... 

Ayrıca yine söz konusu araştırmada yer alan detaylara göre benzer bir biçimde 14 yaş civarında hanesinin maddi durumunu 'çok kötü' şeklinde tanımlayan fertlerin neredeyse yarısı, en düşük gelirli iki grupta yer almayı sürdürüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2023'e ilişkin 'Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı' araştırmasında 25-59 yaş grubundaki yurttaşların güncel hayat standardı ile 14 yaş civarındaki koşulları kıyaslandı.

Sözcü'den Tolga Uğur imzalı habere göre annesi yükseköğretim mezunu olanların yüzde 83.5'lik kısmı, babası yükseköğretim mezunu olanların da yüzde 79.5'lik kısmı üniversite bitirdi. Yine söz konusu araştırmada yer alan detaylara göre tam tersi biçimde annesi lise altı eğitim seviyesinde olanların yalnızca yüzde 21.9'luk kısmı, babası lise ya da üniversiteye okumayanların da sadece yüzde 18.4'lük kısmı yükseköğretim mezunu olabildi.

Ailesi kiracı olanların yaklaşık yarısı konut sahibi olamadı!

GELİR GRUBU

TÜİK tarafından paylaşılan detaylara göre 14 yaş civarında yaşadığı hanenin maddi durumunu 'çok kötü' şeklinde tanımlayan fertlerin yüzde 25.5'lik kısmı en düşük yüzde 20'lik gelir grubunda yaşarken, yüzde 45.2'lik kısmı da en düşük iki gelir grubunda bulunarak maddi durumunda somut bir ilerleme gösteremedi. Ayrıca 14 yaş civarında 'çok kötü' şartlara sahip olan kesimin yüzde 16.5'lik kısmı da en yüksek yüzde 20'lik gelir grubuna girdi ve sınıf atlamaya başardı.

KONUT SAHİPLİĞİ ORANI

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre konut sahipliği verileri de benzer bir tabloyu ortaya koydu. 14 yaş ve civarında ailesi kiracı olan yurttaşların yaklaşık olarak yarısı yani yüzde 47.7'lik kısmı, hâlâ kirada oturuyor. Yine söz konusu araştırmadaki detaylara göre 14 yaş ve civarındayken ailesi ev sahibi olanların yüzde 57.7'si şu anda konut sahibi iken yüzde 26.3'lük kısmı da kiracı konumunda.

 

Bakan Yumaklı açıkladı! Çiftçiye 21 milyar TL destek...

Bakanlık açıkladı! 47 şehirde 826 arsa açık artırma usulü ile satılacak! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'a cevap! İstanbul'da deprem olmayacak mı? 


Geri Dön