Ulaşım

Air France, Sierra Leone'ye uçuşları durduruyor!

Fransız havayolu şirketi Air France tarafından yapılan açıklamada, Ebola virüsü nedeniyle yarından itibaren, Sierra Leone 'nin başkenti olan Freetown 'a uçuşlarını geçici süreliğine durduracağını duyurdu


Fransız havayolu şirketi Air France, Ebola virüsünden dolayı Sierra Leone'ye uçuşlarını durduruyor. 


Şirket tarafından yapılan açıklamada, Ebola virüsü nedeniyle yarından itibaren, Sierra Leone'nin başkenti Freetown'a uçuşlarını geçici süreliğine durduracağını duyurdu. Hükümetin de önerisi dikkate alınarak böyle bir karar alındığı ancak Gine ve Nijerya'ya seferlerin hala devam ettiği belirtildi.


Şirketin kararı duyurmasından önce ise bugün toplanan Bakanlar Kurulunda, Air France'ın Freetown'a uçuşları bir süreliğine askıya alması önerilmişti.


Geçen haftalarda ise Air France mürettabatı, Ebola virüsü nedeniyle Gine, Nijerya ve Sierra Leone'ye uçmak istemediklerini belirtmiş ve Air France Havacılık Sendikası (SNGAF), Ebola virüsünün rastladığı ülkere uçuşların durdurulması için imza kampanyası başlatmıştı.


Gine ve Nijerya'ya günlük, Sierra Leone'ye haftalık seferi bulunan Air France, Afrika'ya en çok uçan havayollarının başında geliyor. Air France, kabin ekibinin istemesi halinde, ülkelerin başkentleri Conakry, Freetown ve Lagos'a uçmama hakkı olduğunu duyurmuştu.


Ebola virüsü, Afrika'da şimdiye kadar bin 300'den fazla kişinin ölümüne neden oldu.



AA