Ekonomi

Airbnb depremzedelere ücretsiz konaklama sağlayacak!

Kahramanmaraş depreminden Türkiye ve Suriye'de milyonlarca insan etkilendi, yüz binlerce insan evsiz kaldı. Dünyanın dört bir yanında konaklama hizmeti veren Airbnb, yaşayacak yer ihtiyacı olan depremzedelere ücretsiz geçici barınma sağlayacağını duyurdu. Merkezi Pazarçuk ilçesinde olan depremde şimdiye kadar 46 bin 821 kişi öldü, 108 bin 68 kişi yaralandı

6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04:17'de Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkezi Pazarçuk ilçesinde olan depremde şimdiye kadar 46 bin 821 kişi öldü, 108 bin 68 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen depremin ardından saat 13.25'te meydana gelen artçı sarsıntıya Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha eklendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı  (AFAD), 216 bin 347 afetzedenin depremden etkilenen illerden diğer illere tahliye edildiğini bildirdi.

 

Airbnb'den depremzedelere ücretsiz konaklama sağlayacak!..İşte ayrıntılar...

Bölgede depremzedelerin barınma ihtiyacı devam ediyor. Depremin ardından kalacak yer bulamayan vatandaşlara yönelik olarak Otelz, Misafirimizsiniz, kalacakyer.org, Dostluk Çatısı ve kanka.host, Evin Umut Olsun, Evim Yuvan Olsun gibi çeşitli platformlar hizmete girdi.

Airbnb'den depremzedelere ücretsiz konaklama sağlayacak!..İşte ayrıntılar...

 

Dünyanın önde gelen konaklama platformlarından biri olan Airbnb de depremzedelerin barınma ihtiyaçlarına destek veren şirketler listesine eklendi. Airbnb'ye göre şirket, Türkiye ve Suriye'deki depremlerden sonra barınma ihtiyacı duyan depremzedelere ücretsiz geçici barınma sağlayacak.

Süreci tr.airbnb.org web sitesi üzerinden yöneten Airbnb, hem bağışlara hem de depremzedelere barınma sağlamaya odaklanıyor. Airbnb'nin web sitesinde yer alan bilgilere göre Airbnb, her bağış için 5 milyon dolara kadar bağışta bulunacak. Airbnb bağışları yalnızca PayPal aracılığıyla yapılabilir. Paypal'ın ülkemizde çalışmadığını lütfen unutmayın. Tüm bağışlar, depremden doğrudan etkilenenlere ücretsiz geçici barınma sağlamak için kullanılacaktır. Airbnb, doğal afetler ve mülteci krizleri gibi acil durumlarda insanlara geçici barınma sağlamak için uzun süredir kullanılmaktadır. 

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Şubat 2023 tarihinde saat 20:42'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 19.18 Türk Lirası, euro 20.45 Türk Lirası, altının gramı ise 1147 Türk Lirası değerindedir.

Dolar 4 ay sonra bu kadar olacak! Dolar 15 değil 20 değil o rakamı görecek! Analistler açıkladı, acilen bakın!
Gram altın 3 bin TL olacak! Cüzdanını kapan herkes hemen şimdi kuyumcuya fırlayacak!
Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! Kimliğini kapan 800 TL parayı da alacak! Hemen göz atın!