29 / 04 / 2024

AK-EV Hoşdere Cami'nin temeli atıldı!

AK-EV Hoşdere Cami'nin temeli atıldı!

Sendikacıların yaptırdığı AK-EV Hoşdere Cami'nin temeli atıldı. İsimdeki “AK” ifadesi, “AKP’yi adını çağrıştırıyor” tartışmalarına neden oldu.



Başkanlığını, hükümete yakın Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay'ın yaptığı “AK-EV Hoşdere Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği”, Ankara'nın ünlü caddelerinden Hoşdere'ye cami yapma kararı aldı. Caminin temelini de Başbakan Binali Yıldırım attı. Camiyle ilgili dikkat çeken ise, caminin adının başında “AK-EV” ifadesinin yer alması oldu. İsimdeki “AK” ifadesi, “AKP'yi adını çağrıştırıyor” tartışmalarına neden oldu.



YILDIRIM “EN ÇOK BANA YARAYACAK”


Caminin temel atma töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, “Buranın bir sakini olarak, böyle bir hayırlı eserin başlangıcında bulunmayı özellikle arzu ettim ve AK-EV Hoşdere Cami Külliyesi'nin yapımında öncülük yapan Ali Yüksel Kavuştu (AK-EV Genel Başkanı) ağabeyimize emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Yıldırım, “Belediye Başkanımız ve ben Teras Evler'de oturuyoruz ve bu camiden en çok yararlanacaklardan biri de biziz” diye de konuştu. Başbakan Yıldırım, 5 bin metrekarelik cami için bağış da istedi.



Sözcü


Geri Dön