Kent Haberleri

AK Parti az önce duyurdu! EYT’de yasayı bekleyenlere ‘toplu maaş’ müjdesi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi halen yasalaşmadı. Peki bu düzenlemenin TBMM’de de yasalaşmasının gecikmesi durumunda EYT mensupları maaşlarını toplu olarak mı alacak? Diğer yandan emekli olan EYT’liler çalıştıklar işten ayrılırsa bu durum bir sıkıntı yaratacak mı?İşte bu sorunun cevabYasalaşması beklenen düzünlemeyle ilgili bir açıklama da, AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç’tan geldiKonuyla ilgili A Haber'e konuşan Yılmaz, yaklaşık 2

EYT konusu halen gündemden kalkmadı. Yasalaşması beklenen düzünlemeyle ilgili bir açıklama da, AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç’tan geldi

Konuyla ilgili A Haber'e konuşan Yılmaz, yaklaşık 2.5 milyon kişinin  merak ettiği sorulara yanıt verdi.

EYT düzenlemesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı teknik ekibinin çalışmalarını tamamladığı bilgisini veren Yılmaz, konuyla ilgili Meclis’te taslak üzerinde AK Parti grubunun istişare yaptıktan sonra teklifi TBMMM’ye sunacaklarını söyledi. . 

EYT DÜZENLEMESİ NE ZAMAN YASALAŞACAK? 

EYT’lilerin çok merak ettiği yasalaşma takvimiyle ilgili de bilgi veren Yılmaz  söz konusu çalışmanın önümüzdeki günlerde tamamlanarak TBMM’ye sevk edileceğini bildirdi. “Tarih vermek mümkün değil ama en kısa zamanda” diyebiliriz ifadelerini kullanan Yılmaz, kendilerinin de konuyu kısa süre içinde TBMM gündemine getirmek ve kanunlaştırmak istediklerini söyledi.

1 YIL İÇİNDE 4 MİLYON 800 BİN KİŞİ EMEKLİ OLACAK

Teklifin kanunlaşmasıyla emekli olacak kişi sayısı hakkında da bilgi veren Yılmaz, önümüzdeki 1 yıllık süre içerisinde olacaklar da dahil toplamda 4 milyon 800 bin vatandaşın bu haktan yararlanacağını bildirdi.

İŞTEN BİR ANDA AYRILMA OLURSA SIKINTI YARATMAZ 

Yılmaz, emeklilik hakkını kazandıktan sonra işten ayrılacakların sayısının fazla olması durumunda sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağı ile ilgili mesele hakkında da, tedbirlerin alındığını ve emekli olacak 2 milyon 250 bin kişinin büyük bölümünün çalışmaya devam edebilecek yaşta olduğunu vurguladı.

SÜREÇ UZARSA MAAŞLAR TOPLU YATACAK

EYT ile ilgili SGK’da yığılma yaşandığını ve bununla ilgili şikayetler yaşandığını hatırlatan Yılmaz, “SGK’ya bir anda 2 milyon 250 bin kişi nasıl emekli olacak diye soruluyor. SGK güçlü bir kurum ve teknik alt yapı hazırlıkları var. Yasa yürürlüğe girdiği andan itibaren emeklilik başvurusu yapan vatandaşlar, başvuru tarihinden itibaren emekli maaşlarını hak etmiş olacak. Eğer işlemler 1-2 ay sürse bile emekli maaşlarını toplu olarak alabilecekler” ifadelerini kullandı.