Ekonomi

AK Parti Başkan Yardımcısı Kurtulmuş'tan asgari ücrete ve emekli maaşlarına Temmuz zammı açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, hükümetin Temmuz ayında milyonlarca asgari ücretli ve emekliye yapmayı planladığı maaş zamlarıyla ilgili dikat çeken açıklamalar yaptı. Canlı yayında maaş zamlarını değerlendiren Kurtulmuş, enflasyona işaret etti. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezinde bir araya gelerek "asgari ücrete" yapılması gündemde olan zamlara ilişkin açıklamalar yaptı

Hükümet kanadından asgari ücrete Temmuz'da yapılacak zamlarla ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. 

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezinde bir araya gelerek "asgari ücrete" yapılması gündemde olan zamlara ilişkin açıklamalar yaptı.

Asgari ücrete zam oranını görüşmedik diyen Atalay, asgari ücrete zam konusunda son adımların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından atıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrete ek zam yapılmasına sıcak baktığını ifade eden Atalay, çalışma nihayet erince net detayların bakanlık tarafından kamuoyuna aktarılacağını dile getirdi.

Asgari ücrete ek zam, emekli maaş zamları ve EYT meseleleri hükümetin gündemindeki konular.

Söz konusu çalışmalarla ilgili AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İşte detaylar...

 

Sabit maaşla çalışanların gelirleri hem fiyatlardaki artış hem de döviz fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle yılın ilk 6 ayında eridi. Hayat pahalılığı alım gücünde belirgin düşüşlere neden oldu.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Çarşıda pazarda satılan ürünler ciddi şekilde pahalandı.  Bununla ilgili temmuz ayında emekliler ve çalışanların gelirlerinin artırılması ve asgari ücretle ilgili de çalışmalar bakanlığn önünde. Bu çalışmalar yapılıyor. Öncelikli perspektifimiz, temmuz ayı ile geniş bir kitlenin, sabit gelirli bir kitlenin alım gücünü artıracak bir dokunuş mutlaka hükümet tarafından yapılacak. Nasıl fiyatlar seviyesi yukarı çıktıysa ücretler seviyesini de yukarı çıkaracak ve böylece vatandaşımızın fiyatlar altında, enflasyon altında ezilmemesini sağlayacak bir destek ortaya konacak" dedi.

 

EYT SIRASINI BEKLİYOR

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin de şunları söyledi:

Orada da çalışmalar yapılıyor. Ama bu işler öncelik ve zamanlama meselesidir. Bu durum, vatandaşın bize çarşıda pazarda söylemiş olduğu bir durum. Bu anlamda vatandaşın gündemindeki konulardan birisi de EYT’dir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını sürdürür ve öncelikler ortaya çıktığı zaman bununla ilgili karar kamuoyu ile paylaşılır.
 

Asgari ücrete Temmuz'da çifte zam açıklaması! Maaşlardaki artış oranı ve yeni maaş miktarı belli oldu

Doların yeni zirvesini seçim belirleyecek iddiası! Eğer seçim 2023 yılında yapılırsa....

Honda tek kişilik ulaşım aracı Striemo'yu duyurdu! Araç kaç liradan satılacak?

Almanya 10 milyar euroluk iflas desteği açıkladı! O şirketi kurtarma kararı aldı

Doğal gaz fiyatları Avrupa'da yeniden zirve yaptı! Almanya 'siyasi güdümlü' çıkışı yaptı

TMO'nun buğday fiyatını açıklamasından sonra yeni mahsül buğdaya borsada verilen rakam belli oldu

AB ve ABD'nin yaptırımları ters tepti! Rusya'nın gelirleri düşeceğine arttı

Motorine büyük zam sonrası piyasada dolaşan bomba iddia