Kent Haberleri

AK Parti düğmeye bastı! İstanbul’dan Anadolu’ya göç için harekete geçildi! Büyükşehirlerde yaşayanlar dikkat!

AK Parti, İstanbul başta olmak üzere her geçen gün nüfusuyla beraber kentsel problemleri de artan büyükşehirleri rahatlatmak amacıyla düğmeye bastı. İstanbul'da nüfus artışı, yoğun trafik ve betonlaşmayı engellemek isteyen AK Parti, strateji kurullarıyla özel projeler üretiyor. İşte detaylar... Hazırlıkları süren proje çerçevesinde emeklilerden ve memleketine dönüş planı yapan kişilerden başlayarak özel bir teşvik modeli üretilecek

AK Parti, İstanbul başta olmak üzere her geçen gün nüfusuyla beraber kentsel problemleri de artan büyükşehirleri rahatlatmak amacıyla düğmeye bastı. Hazırlıkları süren proje çerçevesinde emeklilerden ve memleketine dönüş planı yapan kişilerden başlayarak özel bir teşvik modeli üretilecek.

Bu doğrultuda, kalıcı olarak memleketine yerleşmek isteyen kişilere taşınma yardımı, Anadolu'da oturacağı konutunda belli bir süre indirimli elektrik, su desteği verilmesi, işyeri kuracaklara uzun vadeli, düşük faizli kredi açılması gibi seçenekler masada.

ÖNCELİKLİ SORUNLAR BELİRLENDİ

Sabah gazetesinin haberine göre, AK Parti'nin seçimlere dönük çalışma ve söylemleri belirlemek için kurduğu Strateji Kurulu'nun önemli gündem maddelerini İstanbul, büyükşehirlerin problemleri ve yerel seçimlere ilişkin projeler oluşturdu. Kurul, daha önce İstanbul'un öncelikli problemlerini şu şekilde belirlemişti:

"Kentsel dönüşüm, kaçak göçmenler, sokak hayvanları, trafik, yükselen kira fiyatları, hayat pahalılığı, taksiciler, bazı mahallelerde meydana gelen suç grupları."

Göçmenler, suç grupları ve sokak hayvanlarına yönelik önerilerin uygulamaya konulması amacıyla bakanlıklar ve İstanbul Valiliği peş peşe adımlar atmaya başladı.

İşte projeye ilişkin diğer detaylar...

HEM İSTANBUL HEM ANADOLU KAZANACAK

AK Parti Strateji Kurulu tarafından gerçekleştirilen son toplantıda, İstanbul'un problemlerinin çözüme kavuşturulması amacıyla öncelikli olarak nüfus yoğunluğunun düşürülmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Bu kapsamda, İstanbul'u öncelikli olarak ele alacak. Fakat proje bir yandan deprem riski bir yandan da çarpık kentleşme sorunları yaşayan diğer büyükşehirleri de kapsayacak biçimde genişletilecek.

Proje iki taraflı işleyecek. Hem İstanbul ve diğer büyükşehirlerin depreme hazırlık, kentsel dönüşüm, trafiğin rahatlatılması, yüksek kiralar gibi artan sorunlar azaltılacak ve hem de Anadolu'da cazibe merkezi olarak belirlenen kentlerin potansiyeli harekete geçirilecek. Özellikle nitelikli iş gücünün Anadolu'daki kentlerde organize sanayi bölgeleri ve tarım sektöründe istihdamı sağlanacak.

Bu sayede, yerel kalkınma hızlanırken büyükşehirlerde nüfus görece seyreltilmiş olacak.

HEDEF KİTLE EMEKLİLER

İstanbul'da yaşayan fakat bahar aylarıyla beraber memleketlerine gidip yılın yarısını orada geçiren, çoğunluğunu emeklilerin oluşturduğu bir grup bulunuyor. İlk olarak hedef kitle olarak bu grup belirlendi. Zira aylar boyunca memleketlerinde ikamet eden bu kişilerin evlerini tümüyle taşımaları için neler yapılabileceği üzerinde durulmaya başlandı.

İşte konuya ilişkin diğer detaylar...

Fakat büyükşehirde ikamet etmek istemeyen, iş bulmakta zorluk çeken çalışan genç nüfus öncelikli olmak üzere evini taşıyacak tüm gruplar teşviklerden faydalanacak. Hızlı bir tersine göç gündeme geldiği zaman Anadolu illerindeki sağlıktan eğitime kadar tüm kamu hizmetleri de buna paralel bir şekilde tekrar yapılandırılacak.

 Temmuz 2023 emekli maaşında son dakika gelişmesi! Tüm maaşlar tek tek belli oldu!

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B, 4C emeklisine son dakika müjdesi! Çifte maaş müjdesinin detayları bir bir belli oldu!

Benzin, motorin ve otogaz alacaklara müjde! Akaryakıta bu sefer dev indirim geliyor! Müjde resmen verildi!