27 / 04 / 2024

AK Parti mega projelerini açıkladı! Ulaşıma 5 neşter!

AK Parti mega projelerini açıkladı! Ulaşıma 5 neşter!

AK Parti, yerel seçim hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor. Projeler arasında kentsel dönüşüm, lastik tabanlı tramvay sistemi, hızlı metro sistemleri ve yeni şehirler kurulması var...



AK Parti'nin mega kent İstanbul'a özel hazırladığı seçim bildirgesinde yer alacak olan dev projelerin detayları ortaya çıkmaya başladı.

24 Ocak 2024 tarihinde kamuoyu ile paylaşılması planlanan "İstanbul Seçim Bildirgesi'nde yer alması düşünülen ve megakentin sorunlarına kalıcı çözüm getirecek projeler şu şekilde:


YÜKSEK HIZLI METRO PROJELERİ

Takvim'de yer alan habere göre mega kent İstanbul'a yeni metro hatları kazandırılacak. Söz konusu bu hatlar devreye girdikçe İstanbul'un hem ulaşım hem de trafik sorunu büyük ölçüde rahatlayacak.

Çalışmalar esnasında Fransa'daki Grand Paris Express Hattı (Paris'in dört bir yanındaki 45 belediyeden geçecek ve günde 1,5 milyon yolcu taşıyacak hat) gibi bir sistem kurulması üzerinde de duruldu.

YENİ ŞEHİRLER KURULACAK

Merakla beklenen toplantılarda, İstanbul'un yoğunluğunu rahatlatmak amacıyla şehrin dışında 500-700 bin nüfuslu yeni şehirler kurulması, bu şehirlerin metro hattı ile merkezlere bağlanması değerlendirildi. Bu hattın beyannamede yer alıp almayacağı ise henüz netleşmedi.

AK Parti mega projelerini açıkladı! Ulaşıma 5 neşter!

METROBÜS HATTI YER ALTINA ALINACAK

Ayrıca mevcut metrobüs hattı yer altına alınacak. Bu güzergah boyunca yer altında raylı sistem yapılacak. Metrobüs hattının olduğu yer üstündeki bölüm de araç trafiğine açılacak.

TRAMVAY SİSTEMİ KURULACAK

Kentin ulaşım sorununu çözmek amacıyla bazı hatlara lastik tabanlı tramvay sistemi kurulacak. Bir anlamda modern, körüklü elektrikli otobüs-tramvaylar ulaşımı anlamı taşıyan bu projedeki araçların 3-4 vagonlu olması planlanıyor.

YERİNDE YENİ YAŞAM

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm projeleri "Yerinde Yeniden Yaşam" başlığı altında toplanacak. Yerinde dönüşüm öncelik olacak. Fakat eğer bu mümkün olmuyorsa insanları mevcut yerlerinden başka bir yere götürmek için bazı teşvikler ve destekler gündeme gelecek.

Yerinde dönüşüm olmayan bölgelerin de yapılaşmaya kapatılarak yeşil alan, park planlanması üzerinde duruluyor.

AKILLI TRAFİK UYGULAMASININ YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Söz konusu beyannamede akıllı trafik uygulamasının yaygınlaştırılması ve daha etkin bir şekilde kullanılması da bulunuyor.

TAKSİ SORUNU DA ÇÖZÜLECEK

Şehirdeki taksi sorununun çözülmesi için de projeler geliştiriliyor. Yapılan toplantılarda, tekelleşmenin önüne geçilmesi, bir kişinin yalnızca bir taksiye sahip olabilmesi, taşeron taksiciliğe son verilmesi, yani taksi kiminse o kişi tarafından kullanılması gibi alternatifler tartışıldı.

TURİZM MERKEZİ OLACAK

Ayrıca bu başlık altında Haydarpaşa Garı'nın turizme kazandırılması, tarihi yarımadanın Roma benzeri bir sistemle turizm merkezi yapılması gibi projeler de yer alıyor.

 

Akaryakıta yeni zam geldi! BP, PO, Opet tek tek açıkladı: Benzin, motorin, LPG kaç TL? 

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Konut fiyatlarında artış hızı geriliyor mu? Vatandaşlar 'Öyle değil' dedi!


Geri Dön