22 / 06 / 2024

AK Parti Milletvekili Altınsoy'dan kira fiyatlarına ilişkin açıklama: Kira artışları sınırlanabilir!

AK Parti Milletvekili Altınsoy'dan kira fiyatlarına ilişkin açıklama: Kira artışları sınırlanabilir!

AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, enflasyondaki düşüşün kira artışlarını sınırlayabileceğinin altını çizdi. İşte o açıklama...



AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Meclis'te konut fiyatları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Hüseyin Altınsoy, söz konusu açıklamasına "Değerli milletvekilleri, bilindiği gibi ev sahipleri tarafından yapılan fahiş kira artışlarının önüne geçilmesi için 2022 yılında önlem amaçlı olarak düzenlemeye gidilmiş ve 1 Temmuz 2023 tarihine kadar da kira zammı sınırlaması devam etmiştir. Süre daha sonra 2024 yılı Temmuz ayı sonuna kadar da Temmuz ayına kadar da uzatılmıştır" bilgilerini vererek başladı. 

Altınsoy, kiralara yüzde 25 zam sınırının sürdürülmesinin planlığı olmadığına, içinde bulunan ekonomik koşullara göre alınmış bir önlem kararı olduğuna dikkat çekti.

AK Parti Milletvekili Altınsoy dan kira fiyatlarına ilişkin açıklama: Kira artışları sınırlanabilir!

AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, konuya ilişkin açıklamasında  enflasyondan korunma saikiyle
artan talep ve depremin neden olduğu arz talep dengesizliklerinin, konut fiyatlarında yüksek oranlı artışlara sebep olduğunun, söz konusu gelişmelerin etkilerinin konut kiralarına belirgin bir şekilde yansıdığının altını çizdi. 

Altınsoy, "Parasal sıkılaşma sonrasında ise konut fiyatlarındaki artış hızı önemli ölçüde yavaşlamıştır" bilgilerini verdi. 

Orta vadeli programın özünün enflasyon olduğunu, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme olana kadar para politikasındaki sıkı duruşun devam ettirileceğini belirten Altınsoy, "Bu görünüm altında enflasyonun 2024 yılı ortalarından itibaren düşme eğilim göstereceğini, 2025 ve 2026 yılları sonunda ise enflasyonun sırasıyla yüzde 14 ve
yüzde 9 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

AK Parti Milletvekili Altınsoy dan kira fiyatlarına ilişkin açıklama: Kira artışları sınırlanabilir!

AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, "Yani kiralar düşecek mi? Oraya gelecek misiniz?" sorusunu yanıtladı. 

Altınsoy, "Konut fiyatları değişiminin kira enflasyonunu da aynı yönde etkilediğini görmekteyiz. Dolayısıyla, enflasyondaki düşme eğilimi ve konut fiyatlarındaki yavaşlamanın ilerleyen dönemlerde kira artış oranlarını sınırlayabileceğini öngörüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Selçuk Geçer altın ve dolar yatırımcısına seslendi! Hazır olun, çok sert geliyor!

Renault Duster piyasaya girdi. 20 bin lira depozitoyla ön siparişler başladı

9 bankada bu kez 7 şiddetinde deprem! QNB, Ziraat, Akbank, Garanti, Yapı Kredi, İş, ING ve 2 banka daha az önce açıkladı

 


 


Geri Dön