28 / 04 / 2024

AK Parti Milletvekili Atay Uslu: TOKİ eliyle şu ana kadar 1,4 milyon konut yapıldı!

AK Parti Milletvekili Atay Uslu: TOKİ eliyle şu ana kadar 1,4 milyon konut yapıldı!

Dün milletvekilleri Meclis'te TOKİ projeleri ile ilgili konuştu. AK Parti Milletvekili Atay Uslu, TOKİ konutları ile ilgili rakam paylaşarak önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...



Dün Meclis gündeminde TOKİ'nin sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması amacıyla verilen önerge yer aldı. Milletvekilleri  TOKİ  projelerinde yaşanan sorunları dile getirdi. TOKİ evlerine teslimlerin gecikmesi, aylık taksitlerin ve geri ödemelerin artması gibi konular tepkilere neden oldu. 

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, söz alarak TOKİ projeleri ile ilgili eleştirileri yanıtladı ve önemli açıklamalarda bulundu. 

AK Parti Milletvekili Atay Uslu: TOKİ eliyle şu ana kadar 1,4 milyon konut yapıldı!

Atay Uslu, söz konusu açıklamasına "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. Önergeye gelelim diye düşünüyorum, önergede çok önemli bilgiler vereceğim, hepinize lazım olabilir, sahada kullanabilirsiniz" ifadelerini kullanarak başladı. 

TOKİ tarafından son 20 senede 81 il ve ilçelerinde 5 milyon vatandaşın ikamet ettiği 1 milyon 400 bin adet konut inşa edildiğinin altını çizen Uslu, "Üretimi yapılan 300 bin konuta ilaveten 30 bin derslik, 26 üniversite, 85 bin kapasiteli yurt, 270 hastane, 21’i stadyum olmak üzere toplam 38 binin üzerinde sosyal donatı kazandırıldı" açıklamasında bulundu. 

Uslu, yapılan evlerin standartlarının yüksek olduğuna dikkat çekerek, TOKİ'nin de depremde sınıfı geçerek vatandaşların gurur kaynağı olduğunu belirtti. 

AK Parti Milletvekili Atay Uslu: TOKİ eliyle şu ana kadar 1,4 milyon konut yapıldı!

Atay Uslu, "Türkiye’de TOKİ eliyle şu ana kadar 1,4 milyon konut yapılmıştır. Bunun 1 milyonu sosyal konuttur, biraz önce sosyal konutlarla ilgili şeyler söylediniz" ifadelerini kullandı ve 1 milyon sosyal konut üretmiş olan bir iktidar oolduklarının altını çizdi. 

"AK PARTİ yapar, bizi başkalarıyla karıştırmayın; biz yirmi yıldır önemli icraatları ortaya koyduk.  CHP  İzmir  Büyükşehir Belediyesi örnek köyde bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmeye çalışıyor. – Yapılan tespitte betonların hatalı, demirlerin eksik olduğu görülüyor. İşi veren kim? CHP’li Büyükşehir Belediyesi. İşi yapan kim? İzbeton yani büyükşehir" bilgilerini veren Uslu, işi durduranın CHP’li Karşıyaka Belediyesi olduğunu dile getirdi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “Her yıl 20 bin beş yılda da 100 bin konut yapacağım” dediğine, ancak KİPTAŞ Genel Müdürü'nün “Beş yılda 2.095 konut yapabildik” dediğine vurgu yapan Uslu, "Yüz yıl iktidarda kalsanız, İstanbul’da kalsanız bunları başaramayacaksınız, yapamayacaksınız" dedi. 

AK Parti Milletvekili Atay Uslu: TOKİ eliyle şu ana kadar 1,4 milyon konut yapıldı!

Deprem ile ilgili konuşması istenen Atay Uslu, "Biz Van’da, Elâzığ’da, İzmir’de, Malatya’da başardık, burada yapacağız. – Size bir davetim var, bakın, size bir davetim var. 3 Şubat'ta Hatay’da, 4 Şubat'ta Antep’te, 6 Şubat'ta Maraş’ta, 7 Şubat'ta Urfa’da, 8 Şubat'ta Adıyaman’da kura çekim töreni var. Şöyle gelin hep beraber kura çekimine gidelim, orada vatandaşlarımızın tebessümüne ortak olalım" dedi. 

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

Deprem fonunda son aşamaya gelindi! Bakan Şimşek, sistemin nasıl işleyeceğini açıkladı!

Ünlü siyaset bilimci isyan etti: Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?

 

 


 


Geri Dön