27 / 05 / 2024

AK Parti’den İzmir Eşrefpaşa Hastanesi ‘kooperatif modeli’ önerisi!

AK Parti’den İzmir Eşrefpaşa Hastanesi ‘kooperatif modeli’ önerisi!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Uğur İnan Atmaca, İzmir'de yer alan Eşrefpaşa Hastanesi için ek hizmet binasının yapımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bir çağrı yaptı ve kooperatif modeli önerisi sundu. 



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektöründe girdi maliyetleri nedeniyle şantiyelerin durduğu bu süreçte kamu eliyle yapılmak istenen projelerde de sorunlar yaşanmaya başlandı. Ege'desonsöz'de yer alan habere göre son olarak  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek bina yapılması için duyurulan ihaleye katılım olmadı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’ndan söz konusu inşaata başlamak için 1 Ağustos 2024 tarihine kadar izin alınması nedeniyle de yapılmak istenen projenin iptal olması da gündeme geldi. 

AK Parti’den İzmir Eşrefpaşa Hastanesi ‘kooperatif modeli’ önerisi!

Söz konusu konuyla ilgili olarak AK Parti’den de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a bir çağrı geldi. Karşıyaka’da belediye tarafından yapılan kentsel dönüşüm projesinin protokolünü anımsatan büyükşehir meclis üyesi Uğur İnan Atmaca’nın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde: “Ülkemizin tek belediye hastanesi olan Eşrefpaşa Hastanesi’nin üçte ikilik bölümü 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrasında dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştı. Söz konusu hastane için yapılan ihalelere katılım olmadığı ve Sağlık Bakanlığı’ndan inşaata başlamak için 1 Ağustos 2024 tarihine kadar izin alındığı ve bu tarihe kadar yeni bir ihale süreci başlatmanın mümkün olamayacağı kaydediliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Dr. Cemil Tugay ‘a çağrı yapıyorum; Şenol Aslanoğlu tarafından icat edilmiş olan rant hikayelerine çokça konu olan, sağlamlığı şüpheli ve bir türlü sağlıklı ilerleme kaydedemeyen kentsel dönüşümde kooperatif modeline temel oluşturan, 6306 sayılı kanun hükümlerince İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZBETON arasında ihale olmaksızın yapılan PROTOKOL ün aynısını hastane inşaatı için de uygulayabilirsiniz. Söz konusu bu protokolü 13 Mayıs 2024 tarihli Meclis birleşimine başkanlık önergesi şeklinde getirin. İnşaat hemen başlasın. Böylelikle  dezavantajlı ve dar gelirli aileler bir an önce tam teşekküllü bir belediye hastanesine kavuşurlar. Haydi Cemil Başkan, bu da sizin İzmir’e ilk armağanınız olsun!”

Konya ve Amasya'da yüzde 20 indirimle 4 adet arazi satılıyor! Milli Emlak Genel Müdürlüğü duyurdu!

Türkiye'nin kredi notunu yükseldi, Dr. İbrahim Can'dan paylaşım gecikmedi: Vize almak zor, ev sahibi olmak hayal!

Elie Saab Bosphorus lansmanı yapıldı! Yeni proje!


Geri Dön