29 / 06 / 2024

Akar Taahhüt Yapı, 2 bin 500 konut hayata geçiriyor! 

Akar Taahhüt Yapı, 2 bin 500 konut hayata geçiriyor! 

AKAR Taahhüt Yapı İstanbul ve Anadolu’da konut üretimini hız kesmeden sürdürüyor. Bu güne kadar 12 bin konut teslim eden şirket, şimdi 2 bin 500 konut hayata geçiriyor. İşte detaylar...



Kurulduğu günden bu yana inşaat ve gayrimenkul sektörünün en güvenilir markalarından olan, İzmir’den Diyarbakır’a, Şanlıurfa’dan Denizli’ye Erzincan’dan İstanbul’a kadar pek çok kentte  konut, okul ve bina yapan Akar Taahhüt Yapı, 2024'te de faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bugüne kadar toplamda 12 bin konutluk projelerin çoğunu taahhüt edilen tarihten önce tamamlayıp teslim eden Akar Taahhüt Yapı, inşaat sektöründe adeta bir “konut üretim fabrikası” gibi çalışma yürütüyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) projelerinde konutun yanı sıra okul ve cami inşaatlarına da imza atan Akar Taahhüt Yapı, İstanbul’da kendi markalı gayrimenkul projelerini de hayata geçiriyor. Ayrıca, yine ağırlıklı olarak İstanbul’da yaptığı kentsel dönüşüm projelerini de deneyim ve tecrübeden yola çıkarak yalnızca binaları yenileyerek değil mimarisi ve donatılarıyla toplumun yaşam kalitesini artırmak amacıyla bir fırsat olduğu anlayışıyla inşa ediyor. 

İstanbul Başakşehir ve Şanlıurfa’da toplam 600 dairelik konut projelerini tamamlama aşamasına getiren şirket, 2024 yılı içinde iki büyük konut projesinin de startını veriyor. Denizli Pamukkale’de 326 konutluk  TOKİ  1. Etap projesi ile devamında 2. Etap 510 daire, 1 okul ve 1 cami inşaatlarında da başlangıç için son aşamaya gelinmiş durumda.

Akar Taahhüt Yapı, 2 bin 500 konut hayata geçiriyor! 

2024 yılında özel konut projelerine de ağırlık veren Akar Taahhüt Yapı, İstanbul Kartal Yakacık’da 16 adet villa,  İzmir  Seferihisar’da 33 adet villa, yine Kartal’da 116 konutluk Dragos Marin projelerini de sürdürüyor. Projelerin inşaat aşamaları sürüyor. 

30 seneyi aşkın süredir inşaat sektörünün her aşamasında deneyim sahibi olan Akar Taahhüt Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karakoç, şirket olarak, “kalite, güven ve dürüstlüğe” büyük önem verdiklerine dikkat çekti. 

Aydın Karakoç, konuya ilişkin "İşimizde hep en iyisi olmak için çalışıyoruz. Bugüne kadar 12 bin civarında konut yapıp teslimlerini gerçekleştirdik. Birçoğunu taahhüt ettiğimiz tarihlerden önce tamamladık. Binlerce insana iş imkânı sağlıyoruz. Konut ve inşaat sektöründeki sorunlara karşın bu sene de projelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Hala devam eden ve inşaatına başlayacağımız konutların sayısı 2 bin 500 adet. Toplam maliyeti ise 5 milyar lirayı aşıyor. TOKİ projelerimizin yanı sıra kendi markalı konut ve villa projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Yaptığımız işlerle ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Karakoç, hedeflerinin inşaat ve konut üretiminde sağladıkları kalite ve güveni daha da yukarılara çıkarmak olduğunun altını çizdi. 

Akar Taahhüt Yapı, 2 bin 500 konut hayata geçiriyor! 

Gayrimenkul ve inşaat sektöründeki sorunlar ile ilgili de konuşan Aydın Karakoç, şu ifadeleri kullandı: 

“Şu anda uygulanan ekonomi politikaları gereği konut üretimi ve satışında belli bir yavaşlama mevcut. Bunun uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye’nin her sene 1 milyon yeni konuta ihtiyacı bulunuyor. İster toplu konut ister özel proje olsun konutun üretilmesi gerekiyor. Üretimde durgunluk diğer taraftan da ciddi talep birikmesine yol açıyor. Üretim ve kredilendirmede yaşanan bu durgunluk geride bırakıldığında konuta yeniden bir talep patlaması yaşanabilir. 2024 sonbahar itibarıyla konut sektöründe önemli bir canlanma olacağını düşünüyorum. Konut her zaman halkımız için yaşam ve önemli bir yatırım aracı.” 

Lima Terra'da teslimler Eylül sonunda!

Adra GYO, Manisa Şehzadeler projesinin ruhsatını aldı! Tam 638 konutluk yeni proje geliyor!

Aura Yaşam'da 2 milyon 850 bin TL'ye 2+1! Teslimler 15 ay sonra!


Geri Dön