Genel

Akaretlerdeki W Hotel'de Okka açıldı!

W Hotels uluslararası bir lüks otel zinciri. Girişimci Serdar Bilgili, Beşiktaş Akaretlerdeki evleri restore ederken en ortadaki binayı otele dönüştürdü. Ve bu otel W Hotels zincirine eklendi

Akaretlerdeki W Hotelin içindeki Okkanın kebapları mideyi yakmıyor, mideye oturmuyor. W Hotels uluslararası bir lüks otel zinciri. Girişimci Serdar Bilgili, Beşiktaş Akaretlerdeki evleri restore ederken en ortadaki binayı otele dönüştürdü. Ve bu otel W Hotels zincirine eklendi.

İşte bu lüks otelde şimdi Okka adı ile bir kebap lokantası açıldı. Okkanın kebap restoranı olarak işlettiği salonda daha önce New Yorkun ünlü şeflerinden Jean George Vongerichtenin Spice Market isimli lokantasının bir şubesi vardı. New Yorka gidince Spice Marketin kapısında sıra bekleyen İstanbullular, İstanbul şubesine ilgi göstermedi.

Okkanın ilgi göreceğini, beğenileceğini umuyorum. Çünkü salonu, servisi ile ve daha da önemlisi mutfağı ile farklı bir lokanta. Mutfağın farkının ölçüsü, kebabı yedikten sonra midenin yanmaması, kebabın mideye oturup kalmamasıdır.

Bizim gittiğimiz akşam, karışık kebap tabağından ölçülü olarak kebapları paylaştık. Etleri fazla yağlı değildi, sinirsizdi, yumuşaktı. Gece rahatsızlık vermedi. İşte iyi kebabın ölçüsü budur (Uyarı: Bizim gittiğimiz gece yediğimiz kebaptan söz ediyorum. Umarım aynı kalite ve lezzet devam eder).

Şef Tolga Avrupada okudu, ABDde çalıştı
Okkanın ana şefi Tolga Atalay. Yardımcısı Serkan Öztürk. Tolga Atalay tekstilci ve turizmci Oğur ve Sıdıka Atalayın küçük oğlu. Lozanda otelcilik okudu, Lyonda yemek eğitimi gördü, Miamide lokantalarda şeflik yaptı. İstanbulda daha önce iki lokanta deneyimi oldu. Okkada yeni bir konsept ile yerli ve yabancı kebapseverlere hizmet ediyor (Bir ara bilgi: Okka Osmanlı döneminde kullanılan bir ağırlık ölçüsüdür. 1.283 grama eşittir).

Okkanın salonu, bir kebapçı salonu gibi değil de lokanta salonu gibi dekore edilmiş. Salonda kebap kokusu yok. Şimdilik sadece akşamları müşteri kabul ediliyor. Yaza doğru öğle servisi de başlayacakmış.

Şarap listesinde sadece yerli şaraplar var ve fiyatları benzer lokantalara göre daha ölçülü. Bardakla şarap ısmarlamak mümkün. Birden fazla şişe şarap içildiğinde fiyatlar kademeli olarak azalıyor. Rakı şişelerinin üzerine ölçü stickerı yapıştırılmış. Rakı masaya şişe ile getiriliyor. Masada ne kadar içilmiş ise, şişenin üzerindeki çizgilerden tespit ediliyor. Ona göre para ödeniyor.

Masamızla salon sorumluları Hasan Karayağız ve Erkan Görücüoğlu ilgilendiler. Yemeklerden ve servisten memnun kaldık. Kebap
yemeye niyetlendiğimizde dostlarla tekrar gideceğiz.

Kebaplar 30 TL civarında

Meze tabakları 9-10 TL arasında. Ara sıcaklar 4-12 TL arasında. Kebapların tabağı 22-30 TL arasında. İstenilen parça et ve adet kebap çeşidi ısmarlanabiliyor. Örneğin kuzu pirzolanın bir kemiği 10 TL. Kaburganın bir kemiği 5 TL. Bir parça kaşarlı köfte 12 TL. Alinazik, tirit kebabı, beyti, sarma gibi kebaplar 30 TL dolayında.

Ali Rıza Kardüz/Milliyet