Ekonomi

Akaryakıt alacaklar hemen depoyu doldursun! Motorine kallavi zam geliyor!

Akaryakıt alacaklar merakla benzine ve motorine yeni zam mı geliyor? şeklinde sorular sormaya başladı. Peki akaryakıta zam mı gelecek? İşte detaylar!Suudi Arabistan liderliğindeki 13 üyeli OPEC ile Rusya başkanlığında OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının Avusturya'nın başkenti olan Viyana'da piyasa şartlarını değerlendirmek üzere buluştular

Suudi Arabistan, Temmuz ayından başlayacak şekilde günlük 1 milyon varil ek petrol üretim kesintisine gideceğini duyurmuştu. Suudi Arabistan liderliğindeki 13 üyeli OPEC ile Rusya başkanlığında OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının Avusturya'nın başkenti olan Viyana'da piyasa şartlarını değerlendirmek üzere buluştular.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, taraflar arasında varılan "emsalsiz" anlaşma ile pazarın daha adil, görünür ve şeffaf olacağını dile getirdi. Temmuz ayında gönüllü olarak günlük 1 milyon varil ilave üretim kesintisinin yaşanacağı bilgisini veren Bin Selman, ek kesinti kararının duruma göre uzatılabileceğini de sözlerine ekledi.

Peki “Brent petrol yükseldi mi? Akaryakıt fiyatlarındaki son durum nedir? Benzine ve motorine yeni zam yapılacak mı?” İşte haberin ayrıntıları…

PETROL FİYATI YÜKSELİYOR!

Bu yaşanan gelişmelerden sonra haftanın ilk gününe petrol fiyatları yükseliş ile başladı. Brent petrol 78 dolar seviyelerine doğru yaklaşırken, ham petrolün varil fiyatı ise 74 doları geçti.

MOTORİNE DEV ZAM!

Geçtiğimiz hafta benzine gelen 66 kuruşluk yapılan zamdan sonra bu hafta da motorine zam bekleniyor. Yapılması beklenen 1 lira 42 kuruşluk zamdan sonra ise motorinin litre fiyatı yeniden 21 lira seviyesine kadar çıkacak. Petrol fiyatlarındaki yükseliş ve doların 21 TL'nin üzerine çıkması ile tarihinin en üst seviyesine kadar dayandı. Akaryakıt fiyatlarına bu durum zam olarak yansıyacak.

Benzine geçtiğimiz hafta gelen 66 kuruşluk zamdan hemen sonra şimdi de sırada motorine geldi. Sektörün önemli temsilcilerinden öğrenilen bilgiye göre; motorine gelmesi beklenmekte olan 1 lira 42 kuruşluk zammın 7 Haziran Çarşamba saat 00.01'den itibaren başlayacak ve bu durum pompaya yansıyacak.

Gelecek zam ile beraber de motorinin litre fiyatı İstanbul'un Avrupa yakasında 19,36 TL'den 20,78 TL'ye yükselecek, İstanbul'un Anadolu yakasında satılan motorinin ise 20,72 TL'den, Ankara'da 21,16 TL'den ve 21,27 TL'den satışa çıkacak.