Kent Haberleri

Akaryakıt fiyatları 50 TL! Sürücülere son dakika Ekim şoku! 

Orta Doğu'daki kaosun gölgesinde yükselmeye başlayan petrol fiyatlarının akaryakıt tabelalarını uçuracağı belirtiliyor. İşte detaylar...

Ekim ayının sürprizinin petrol fiyatlarından gelebileceği ifade ediliyor. Orta Doğu'daki kaosun gölgesinde yükselmeye başlayan petrol fiyatları, beklenenin aksine sınırlı bir yükseliş kaydetti. 

Fakat uzman isimler, bu durgunluğun her an patlayabilecek ani bir yükselişin habercisi olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Petrol fiyatlarının 100 dolara yükselmesi halinde akaryakıt fiyatlarının da uçması bekleniyor. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Petrol piyasalarındaki bu sakinlik, küresel krizler ve arz endişelerine rağmen yatırımcıların henüz büyük bir tepki göstermediğini işaret ediyor. Petrol fiyatlarında ani bir sıçrama riskine karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, özellikle Orta Doğu'daki jeopolitik gerginliklerin bu fiyat artışının temel dinamiklerini oluşturduğunu belirtiyor. 

İsrail ve İran arasında yaşanacak olası bir çatışma, dünya genelinde petrol fiyatlarının hızla yükselmesine neden olabilir. 

Geçtiğimiz hafta 79 dolar seviyelerini test eden petrol fiyatları, İsrail'in İran’a olası saldırısı ile 100 doları zorlayabilir. Hürmüz Boğazı'nda yaşanacak bir aksaklık, fiyatların hızlı bir şekilde yükselmesini sağlayabilir. 

Eğer İsrail, İran'ın petrol tesislerine saldırırsa, dünya piyasalarında fiyatların 74 dolardan 86 dolara yükselmesi öngörülüyor. Bu gelişmeler Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının 50 TL seviyelerine yükselmesine neden olabilir. 

Petrol fiyatlarının yeni haftaya 77,75 dolardan başladığını ve 100 dolar seviyesine ulaşması durumunda akaryakıt fiyatlarının 50 TL’ye çıkabileceği ifade ediliyor. Petrol fiyatlarının olası yükselişi, akaryakıt fiyatlarını önemli ölçüde artırabilir ve bu da tüketicilerin ceplerine doğrudan yansıyacaktır. Bu nedenle piyasaların nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

SON DAKİKA AKARYAKIT FİYATLARI 7 EKİM 2024 

İstanbul Avrupa yakası akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 42.91 TL
Motorin litre fiyatı: 42.72 TL
LPG litre fiyatı: 25.13 TL

İstanbul Anadolu yakası akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 42.79 TL
Motorin litre fiyatı: 42.65 TL
LPG litre fiyatı: 24.59 TL

Ankara akaryakıt fiyatları

Benzin litre fiyatı: 43.27 TL
Motorin litre fiyatı: 43.18  TL
LPG litre fiyatı: 25.14 TL

İzmir akaryakıt fiyatları

Benzin litre fiyatı: 43.72 TL
Motorin litre fiyatı: 43.70 TL
LPG litre fiyatı: 25.04 TL

Türkiye’de toplam konut sayısı 41,3 milyona yaklaştı! İlk 9 ayda toplam 2 milyon 55 bin 408 satış yapıldı!

Altın düştü! 24 ayar gram altın fiyatı bugün ne kadar oldu? 7 Ekim 2024 altın fiyatları

Mirasta yeni dönem başladı! Eşit miras paylaşımı zorunluluğunun kaldırılmasıyla neler değişti?