Kent Haberleri

Akaryakıt fiyatları hakkında bomba gelişme

Akaryakıt fiyatları vatandaşların hayatlarında çok önemli bir yer tutuyor. Akaryakıt fiyatları gıda fiyatlarından ulaşıma kadar hayatın birçok alanında direkt etki ediyor. Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili ise bomba bir gelişme yaşandı. İşte detaylar... Bu nedenle vatandaşlar akaryakıt fiyatlarını daha yakından takip etmeye başladı

Brent petrol fiyatları için son dönemlerin en büyük kaybı gündemde. Bu nedenle vatandaşlar akaryakıt fiyatlarını daha yakından takip etmeye başladı. 

 

Güçlenen dolar endeksi, resesyon endişeleri ile yakıt talebi üstündeki olumsuz olan beklentiler petrol fiyatları için baskıyı sürdürüyoe. Petrol haftanın son işlem günü içinde %5 oranında değer kaybı ile tamamlanmak için hazırlıkta. Fed Başkanı Powell’in açıklamaları de doların önümüzdeki günler içinde güçleneceği beklentisini destekler nitelikte. Yurt içinde de akaryakıt fiyatlarının düşmesine dair beklentiler gündemde.

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 81.24 dolardan işlem görmekte. Dün 84 dolara kadar yükselmiş olan Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.33 itibariyle kapanışına göre %0,4 oranında azalma yaşayarak 81.24 dolar olarak kayada geçti. Aynı zaman diliminde Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 75.18 dolardan alıcı ile buluştu. Petrol fiyatları için kritik bir eşiğe gelindiğini ifade etmiş olan analistler dolar Fed kararlarını petrol fiyatlarını düşürebileceğini açıkladılar.

 

Fiyatlardaki düşüşte, ABD ile AB’de merkez bankalarının beklenenden daha güçlü bir şekilde faiz politikaları yürüteceğini ile ekonomik yavaşlamanın petrol talebini azaltacağı endişeleri de etkili olmuş oldu. Fed Başkanı Jerome Powell, bankanın 21 ile 22 Mart tarihlerinde gerçekleşecek toplantısıyla alakalı olarak henüz herhangi bir karar vermediklerini, açıklanacak olan verilerin analizinin yapılacağını açıklamıştı. Powel, verilerinin bütününün daha hızlı bir şekilde sıkılaşmasının gerekli olduğunu göstermesi durumunda faiz artışlarının hızını yükseltmeye hazır olduklarını da vurgulamıştı. Arz tarafında da Rusya’nın üretim kesintilerinin miktarının açıklanandan daha yüksek bir orandan olabileceği beklentileri de fiyatların hızlı bir şekilde düşüş yaşamasının önüne geçen faktörlerden biri olarak kayda geçmiş oldu.

ŞU ANDA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul