Ekonomi

Akaryakıt fiyatlarında dev indirim beklentisi... Fiyatlar düşecek mi? İşte son durum...

Akaryakıt fiyatlarında yeni bir indirim beklentisi olacağı yönünde dedikodular kulislerde konuşulmaya başlandı. Yakında araç sahiplerini sevindirecek bir indirim gelir mi? Akaryakıt sektörü kaynakları bu konu hakkında ne diyor? Brent petrol fiyatlarında son durum ne? İşte tüm detaylar... Ülkemizde akaryakıt fiyatları brent petrol fiyatları ve dolar kuru gibi nedenlerle günden günde değişim gösteriyor

Uzun süredir çalkantılı şekilde devam eden akaryakıt fiyatlarında yeniden bir indirim beklentisi gündeme geldi. Ülkemizde akaryakıt fiyatları brent petrol fiyatları ve dolar kuru gibi nedenlerle günden günde değişim gösteriyor. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası oluşan enerji krizinin ardından petrol fiyatları da yükselmişti. Fakat son dönemde brent petrol fiyatı savaş öncesi dönemlerle aynı fiyatlara geriledi. Bu kapsamda oldukça yükselen pompa fiyatlarında yeniden indirim beklentisi oluştu.

Dünya genelinde merkez bankalarının faiz artışı kararlarının ardından Brent petrolün varil fiyatında bugünkü düşüş yüzde 5’i buldu. Geçtiğimiz günlerde Motorin fiyatlarına 1 lira 76 kuruş indirim gelmesinin ardından İstanbul'da motorinin litre fiyatı 23,05 Türk Lirası, Ankara'da 23,16 Türk Lirası ve İzmir'de 23,19 Türk Lirası olmuştu. Fakat brent petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte yeni bir indirim beklentisi oluştu.

Akaryakıt fiyatlarında dev indirim beklentisi!

Brent petrolün varil fiyatında üst üste dört hafta düşüş yaşandı.. Bu kapsamda da akaryakıt fiyatlarının güncellenmesi gerektiği belirtiliyor.. Kulislerde akaryakıt fiyatlarında indirim olacağı yönündeki beklentiler konuşuluyor. Üst üste dördüncü haftalık kaybına hazırlanan Brent petrolün varil fiyatı bugün 86 dolara kadar indi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte martta 130 doların üzerine çıkan Brent petrol fiyatı, neredeyse savaş öncesi seviyelerin altına düştü. Bu da akıllara "akaryakıtta indirim olacak mı? sorusunu getirdi. Fakat piyasalardaki indirim beklentilerine karşın akaryakıt sektörü kaynakları ise benzin ve motorinde bugün ya da yarın gece indirim beklenmediğini söylüyor.

Vatandaşlar brent petrol fiyatlarındaki düşüşün pompa fiyatlarına da yansıtılmasını bekliyor. Bakalım akaryakıt fiyatlarında oluşan indirim beklentisi karşılık bulacak mı? Fiyatlar düşecek mi? Akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi?

25 Eylül 2022 güncel akaryakıt fiyat listesi

Benzin Fiyatları:

İstanbul Anadolu Yakası: 19.24 Türk Lirası
İstanbul Avrupa Yakası: 19.23 Türk Lirası
Ankara: 19.36 Türk Lirası
İzmir: 19.35 Türk Lirası

Motorin Fiyatları: 

İstanbul Anadolu Yakası: 23.14 Türk Lirası
İstanbul Avrupa Yakası: 23.12 Türk Lirası
Ankara: 23.23 Türk Lirası
İzmir: 23.26 Türk Lirası

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

Fiyatlar arttı, özel hastanelere gidiş azaldı!

Koç Holding'ten dev batarya yatırımı! Temel atılıyor!