Ekonomi

Akaryakıt fiyatlarında flaş gelişme! İndirim geliyor! Mazot 7 TL, Benzin 9 TL olabilir!

Mazot ve benzin fiyatlarında son senelerde yaşanan artış araç sahiplerini oldukça zora soktu. Fakat bu kez zam değil indirim konuşuluyor. Üstelik öyle böyle bir indirim değil! İşte detaylar... Birkaç sene önce hem benzinin hem de mazotun litresi 7 TL'nin altındaydı

Son dönemde peş peşe  gelen akaryakıt zamları araç sahiplerinin moralini oldukça düşürmüştü. Birkaç sene önce hem benzinin hem de mazotun litresi 7 TL'nin altındaydı. Kısa süre içerisinde benzin ve mazot fiyatına gelen zamlarla birlikte fiyatlar çift haneleri rakamlara ulaştı ve fiyat etiketleri hızlı bir şekilde bir anda 20 TL ve üzerine çıktı. Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarıyla ilgili önemli bir indirim için büyük bir iddia gündeme geldi.

"14 TL'lik dev indirim olacak" iddiası!

İddiaya göre hem mazot, hem de benzinin litre fiyatlarına 14 TL’lik bir indirim yapılacak. Peki bu indirim nasıl olacak? Hali hazırda devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden dolayı brent petrol fiyatlarından dalgalanmalar devam ediyor. Dolayısıyla gelen petrolün fiyatında önemli bir düşüş olmasına imkansız gözüyle bakılıyor.

Bu bağlamda geriye kalan tek seçenek kalıyor. O da; akaryakıttan alınan vergilerin ortadan kaldırılması. Ama bunun olabilmesi için de meclise bir önerge verilmesi gerekiyor. Eğer bu önergeyi meclis üyeleri oy çokluğuyla kabul ederse indirim olabilir.

TRHaber.com’da yer alan habere göre; 27. dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç benzin ve motorindeki verginin kaldırılması için daha önce meclise bir öneri sunmuştu. Yine aynı kaynakta verilen bilgilere göre; Meclis komisyonuna sunulan kanun teklifi kapsamında akaryakıt ürünlerinden KDV ve ÖTV alınmaması ön görüldü. Fakat bu önerinin kabul edilip, edilmeyeceği şu an için belli değil. Eğer kabul edilirse benzin fiyatı 9 TL, motorin fiyatı ise 7 TL’ye kadar inebilir.  Bakalım önerge mecliste kabul edilecek mi? Gerçekten de akaryakıt fiyatlarından alınan vergiler kaldırılacak mı? Benzin ve motorin fiyatları yeniden tek rakamlı hanelere düşebilir mi? Bekleyip, göreceğiz...

26 Eylül 2022 güncel akaryakıt fiyatları:

Benzin Fiyatları:

İstanbul Anadolu Yakası: 19.24 Türk Lirası
İstanbul Avrupa Yakası: 19.23 Türk Lirası
Ankara: 19.36 Türk Lirası
İzmir: 19.36 Türk Lirası

LPG Fiyatları: 

İstanbul Anadolu Yakası: 10.73 Türk Lirası
İstanbul Avrupa Yakası: 10.98 Türk Lirası
Ankara: 11 Türk Lirası
İzmir: 10.7 Türk Lirası

Motorin Fiyatları: 

İstanbul Anadolu Yakası: 23.13 Türk Lirası
İstanbul Avrupa Yakası: 23.11 Türk Lirası
Ankara: 23.22 Türk Lirası
İzmir: 23.26 Türk Lirası

Editör Notu: Bu haber 26 Eylül 2022 tarihinde saat 18: 57'de yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 46  kuruş, euro 17 lira 80 kuruş, altının gramı ise 971 lira 73 kuruş değerindedir.

Akaryakıt fiyatlarında dev indirim beklentisi... Fiyatlar düşecek mi? İşte son durum...

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

Fiyatlar arttı, özel hastanelere gidiş azaldı!