Ekonomi

Akaryakıt fiyatlarında şok gelişme! Tabela yine değişiyor! 9 Şubat akaryakıt fiyat listesi

Brent petrol ve döviz fiyatlarındaki değişiklikler güncel benzin ve motorin fiyatlarını da etkiliyor. Geçtiğimiz gün yapılan indirim ile birlikte akaryakıt fiyatları da en çok araştırılan konular arasında yerini alıyor. İşte İstanbul, İzmir, Ankara 9 Şubat 2023 güncel akaryakıt fiyatları… Önce indirim sonra zam derken sürücülerde sürekli şaşkınlık içerisinde

Son zamanlarda fiyatlardaki istikrarsızlık devam ederken küresel piyasaların etkisiyle akaryakıt fiyatları da sıkça değişime uğruyor. Önce indirim sonra zam derken sürücülerde sürekli şaşkınlık içerisinde. İndirim haberleri ile sevinen yurttaşlar zam haberleriyle de tepki gösteriyor. Binlerce araç sahibi benzin istasyonlarına gitmeden evvel akaryakıt fiyatlarını öğrenmek için araştırmalarına hız kattı. İşte İstanbul, İzmir, Ankara 9 Şubat 2023 güncel akaryakıt fiyatları…

9 ŞUBAT 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Günlük değişim gösteren benzin ve motorun fiyatı birçok sürücünün dikkatinde yer alıyor. Geçtiğimiz gün yapılan indirimin ardından fiyatlar 19 seviyesini gördü. 9 Şubat 2023 tarihinde istasyonlarda görülen akaryakıt fiyatları şu şekildedir:

İstanbul akaryakıt fiyatları

Ankara akaryakıt fiyatları

İzmir akaryakıt fiyatları

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

#resim3>

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarına nasıl hesaplandığı en çok araştırılan konuların başında geliyor. Günlük değişen fiyatlar araç sahiplerinin dikkatinde yer alırken hesaplamalar da gümrüksüz rafineri fiyatının ÖTV ve EPDK payının eklenmesi ile KDV'siz olarak hesaplanmaktadır.

Gümrükçüsü rafineri fiyatının hesaplanması ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları dikkate alınır. Bunun yanı sıra fiyatları etkileyen diğer bir etken ise günlük dolar kuru olarak karşımıza çıkıyor. Belli bir fiyat değişiminin ardından gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilmektedir.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 9 Şubat 2023 tarihinde saat 20.00'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,83 Türk Lirası, Euro 20,37 Türk Lirası, altının gramı ise bin 128 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş altın için tarih verdi, müjdeyi patlattı! 'Paraya para demeyeceksiniz'

Maaşını Ziraat Bankası'ndan alanlara büyük müjde!

İslam Memiş’ten gram altın için 5 kademe formülü!