Ekonomi

Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmesi! Benzin ve motorine dev zam

Benzin ve motorin fiyatlarında indirim beklenirken araç sahipleri kötü haberi aldı. Brent petrolün 9 ayın dibini görmesinin ardından akaryakıt fiyatlarında büyük indirim beklentisi oldu. Ancak indirim beklenirken benzin ve motorine büyük zam geleceği öne sürüldü.Brent petrolün 80 dolara kadar gerilemesiyle benzin ve motorin fiyatlarında büyük indirim beklentisi oldu

Akaryakıt fiyatları yeni haftanın ilk gününde sürücüler tarafından yakından takip edilmekte. Brent petrolün 80 dolara kadar gerilemesiyle benzin ve motorin fiyatlarında büyük indirim beklentisi oldu. Ancak akaryakıt fiyatlarında indirim beklenirken zam yapılacağı iddia edildi. Bu iddiaların ardından araç sahipleri 'Benzine ne kadar zam gelecek? Motorinin litresin ne kadar zamlanacak?' sorularını sormaya başladı. Peki 3 Ekim 2022 Pazartesi benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? Benzinin litresi kaç TL? İşte 3 Ekim 2022 güncel akaryakıt fiyatları...

PETROL FİYATLARI DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte 130 dolarlara kadar ulaşan Brent petrol, Merkez Bankaları'nın faiz kararları sonrası sert düşüş yaşandı. ABD ham petrolü Ocak ayından beri ilk kez 80 doların altına gerilerken, Brent petrol 90 dolara kadar indi.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELECEK Mİ?
Petrol fiyatlarının düşmesinin ardından araç sahipleri benzin ve motorin fiyatlarında indirim beklemeye başlamıştı. Henüz akaryakıt fiyatlarına indirim haberi gelmezken sosyal medyada dönen son iddialar herkesi şok etti.

AKARYAKIT FİYATLARINA BÜYÜK ZAM GELİYOR!
Sosyal medyada dönen akaryakıt haberleriyle sürücüler şok oldu. Benzin ve motorin fiyatlarına büyük zam geliyor! İndirim çağrıları devam ederken akaryakıt sektör kaynakları, benzin fiyatı ile motorin fiyatı için yeni zam hazırlığı yapılacağını ifade ediyor. Edinilen bilgiye göre, motorinin litre fiyatı için 1 lira 25 kuruş, benzin litre fiyatı ise 96 kuruş zam geliyor.

 

3 EKİM 2022 PAZARTESİ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 19.25 TL
İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 23.10 TL
İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10,73 TL
İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 19.24 TL
İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 23.08 TL
İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 10,98 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?
Ankara'da benzin litre fiyatı 19.39 TL
Ankara'da motorin litre fiyatı 23.20 TL
Ankara'da LPG litre fiyatı 11 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI
İzmir'de benzin litre fiyatı 19.38 TL
İzmir'de motorin litre fiyatı 23.24 TL
İzmir'de LPG litre fiyatı 10,73 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.