Ekonomi

Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmesi! Benzin ve motorine indirim yolda

Brent petrolün varil fiyatının yüzde 0,61 düşüşle 103,34 dolar olmasının ardından güncel akaryakıt fiyatları merak ediliyor. Benzine 1 lira 5 kuruş, motorine 75 kuruş indirim gelmesi beklenmekte.Geçtiğimiz günlerde 110,67 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 103,97 dolar seviyesinde

Brent petroldeki değişimler ve dünyada yaşanan gelişmelerin ardından hareketli bir grafik izleyen akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde 110,67 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 103,97 dolar seviyesinde. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,61 düşüşle 103,34 dolar olarak gerçekleşti. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 97,58 dolar oldu. Fiyatlardaki düşüşte, Çin ve Japonya'nın temmuz ayına ilişkin zayıf imalat verilerinin talep görünümü üzerinde baskı oluşturması etkili olmakta.

Akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi?
Brent petrol piyasasında gözlemlenen düşüşün ardından LPG, motorin ve benzin fiyatlarında indirim beklentisi meydana geldi. Benzine 1,05 TL, motorine 75 kuruş indirim gelmesi beklenmekte. Konuya ilgili henüz bir açıklama yok.

LPG'YE ZAM GELMİŞTİ

Akaryakıt sektöründen edinilen bilgiye göre, 30 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere otogazın (LPG) litre fiyatına 30 kuruş zam yapılmıştı.

Zamla birlikte otogazın litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 11,24 liraya, Ankara’da 11,21 liraya, İzmir’de 11,11 liraya yükselmişti. Fiyatlar, iller ve bayiler arasında belirgin farklar gösterebilmekte.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanmakta. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve illere göre küçük değişiklikler gösterebilmekte.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI
EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunması sonrası, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını duyurmuştu.

İstanbul güncel akaryakıt fiyatları listesi 4 Ağustos 2022
İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 22,25 lira

İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 24,50 lira

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11,1 lira

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 22,24 lira

İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 24,47 lira

İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,35 lira