Akaryakıt piyasasını alt üst edecek karar! 2023’de geçerli olacak! İşte detaylar!
Akaryakıt piyasasında hareketlilik bitmiyor. EPGİS petrol piyasasında alınan son alınan yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o detaylar!Kar marjlarının düşük olmasından dolayı isyan eden sektör temsilcilerine yıl başına kadar birçok bayinin kapanma olasılığından bahsettiler
Akaryakıt piyasalarında hareketlilik bitmek bilmiyor. Kar marjlarının düşük olmasından dolayı isyan eden sektör temsilcilerine yıl başına kadar birçok bayinin kapanma olasılığından bahsettiler. EPGİS petrol piyasasında alınan son karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte haberin detayları…
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik, şarj ağı işletmeci lisansı, doğalgaz, petrol, sıkıştırılmış doğal gaz piyasalarında yeni yıl için uygulamaya gireceği bahsedilirken, ön lisans ve lisans alma bedelleri ile açıklamalar yapıldı ve bu konu hakkında çok bir süre geçmeden açıklama EPDK Kurul kararları üzerinden gelerek Resmi Gazete'de yayımlandı.
Petrol piyasaları üzerinde yeni yılda uygulanacak lisans alma ücretlerinde ikrahiye teslimi lisans alma ücreti 116 bin 750 TL olarak yenilendi. İşletme, lisansı alma petrokiyada bu ücret ise 116.750 TL olurken biyodizelde 39 bin 800 lira olarak kayıtlara geçildi. Bunlar ile beraber de madeni yağ lisansı lisans alma bedeli de 387 bin 750 lira olarak belirlendiği açıklandı.
YILBAŞINDA BİRÇOK BAYİ KAPANMA RİSKİ VAR!
Geçtiğimiz aylarda akaryakıt piyasaları hakkında önemli açıklamalar yapılırken EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıt bayilerinin zor bir durumda olduğunu ifade etti. Yıl sonuna doğru da pek çok bayinin kapanacağı ve iflas edeceği yönünde düşüncelerini ifade eden Aktaş, bayilerin gelirlerinin giderlerini karşılamadığını söyledi.
ÖTV VE KDV BİRLEŞTİRİLECEK Mİ?
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt bayilerinin gelirlerinin giderlerine karşılık gelmediğini dile getirerek, piyasadaki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Enerji maliyetleri, genel giderler ve özellikle yıl sonunda asgari ücrete yapılacak zamla bayileri zorlayacağını ifade edilirken ÖTV ve KDV'nin birleştirilmesi ve bir kısmın da bayilere verilerek tüketiciye yansımayacağı yönünde çözümler ortaya atıldı.
İKİNCİ EL FIRSATÇILIĞI BİTMEDİ YOLA DEVAM DİYOR!
Kanal D habere konuşan bir galerici fiyatların artışı hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Krizi fırsata mı çeviriyorsunuz sorusuna yanıtlayan galerici, “Kesinlikle yani bunu inkar edemeyiz, ufak da olsa bir fırsatçılık yaptık yapmadık değil. Yıl sonu geliyor fiyatlar yükselecek çünkü” dedi.
Aynı soruyu bir başka satıcı ise şöyle yanıtladı; “İkinci elde bir hareketlilik var. İnsanlar aralık ayı bitmeden yeni yıl gelmeden hemen bir araç alımı içindeler. Baya bir araç tükettik. Şimdi de yerine koymaya araç bulamıyoruz.”
PTT personel alımı ne zaman? PTT personel alımı 2022 başvuru şartları nelerdir?
Altın alacaklar elini çabuk tutsun! Altında devasa indirim! Artık sayılı günler kaldı!