Ulaşım

Akaryakıt zammı toplu ulaşıma yansıdı! O ilde toplu taşımaya yüzde 35 zam geldi...

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle birlikte toplu ulaşımlara da zam gelmeye başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ulaşıma yüzde 35 zam yaptı. İşte detaylar... 

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle birlikte toplu taşımalar zam nasbini tek tek almaya başladı. 

Geçtiğimiz gün Ankara'da artan toplu ulaşım fiyatı furyasına Kayseri'de katıldı. Böylece, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tam bileti 11,50 liraya, indirimli bileti 6,25 liraya çıkardı.

Zamma ilişkin UKOME'den açıklama geldi. İşte detaylar...

Sözcü Gazetesinde yer alan habere göre, Akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin ardından toplu ulaşım ücretlerine gelen zamlardan Kayseri de nasibini aldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kentte toplu ulaşıma zam yapıldığını açıkladı. UKOME tarafından yapılan açıklamada, artan maliyetlere vurgu yapıldı.

YÜZDE 35 ZAM YAPILDI

Söz konusu açıklamada, toplu ulaşımın ana gider kalemleri olan akaryakıt, bakım, işçilik, yedek parçada oluşan fiyat artışları nedeniyle tarife güncellemesi yapmanın toplu ulaşımın sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için gerekli olduğu ifade edildi.

Yüzde 35’lik zammın ardından tam bilet 11,50 Türk Lirası, indirimli bilet 6,25 Türk Lirası oldu. Düzenleme ile beraber aylık abonman kartlardan 150 biniş abonman tam kartı 490 Türk Lirası olarak belirlendi. 150 biniş abonman indirimli ise 175 Türk Lirası oldu.

ANKARA'DA TOPLU TAŞIMAYA ZAM!

Öte yandan geçtiğimiz gün Ankara Büyükşehir belediyesi de ulaşıma zam yaptığını duyurdu. En son tam bilet fiyatı 9.50 lira olarak belirlenirken indirimli bilet ise 4.5 liraydı. 

EGO Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da toplu taşıma araçlarına zam geldi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısının ardından yeni fiyatlar açıklandı. 24 Temmuz tarihi itibariyle tam bilet 15 Türk Lirası, öğrenci bileti 7,5 Türk Lirası öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 220 Türk Lirası olarak belirlendi. Eski fiyatlar ise şu şekildeydi;

Ankarakart bir biniş ücreti 9,50 Türk Lirası

Kullan At bilet bir biniş ücreti 11.00 Türk Lirası

Kredi Kartı ile biniş ücreti 11.50 Türk Lirası

Cep telefonu ile biniş 11.50 Türk Lirası

İndirimli bilet (öğrenci) 4,75 Türk Lirası

EGO abonman kart ücreti 140,00 Türk Lirası

TOKİ Silivri 2023 projesinde son dakika! Tam 257 yeni konut için beklenen tarih geldi, kaçırmayın!

Aile Bakanlığı sosyal destek ödemelerine peş peşe zam yaptı! Başvurusu onaylanan dar gelirlinin hemen hesabına yatıyor..

Dul ve yetim yeni zamlı maaş tablosu 2023! Zamlı dul ve yetim maaşları kaç lira oldu? Şimdi bu rakamlara göz atın!