Ekonomi

Akaryakıta çifte indirim! 

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmesi. Okkalı zamların ardından beklenen indirim haberi duyuruldu. Akaryakıta çifte indirim. İşte tüm detaylar...Gelen zamlarla birlikte araç sahipleri benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmelerini sıkı takip ediyor

Geçtiğimiz günlerde benzin ve motorin fiyatlarına gelen zamların ardından tabelalar yeniden güncellenmişti. Gelen zamlarla birlikte araç sahipleri benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmelerini sıkı takip ediyor. Yapılan son dakika açıklaması ise araç sahiplerini sevindirecek. Benzin ve motorine dev indirim gelecek.

AKARYAKITA ÇİFTE İNDİRİM GELİYOR
Akaryakıt fiyatlarında yaşanan zam ve indirim haberleri araç sahiplerinin gündemine geliyor. Geçtiğimiz günlerde benzin ve motorine gelen zamların ardından fiyatlar yeniden 25 TL seviyesine kadar çıkmıştı. Fiyatlardaki artış vatandaşların gündemiyken sektör kaynaklarından gelen son dakika bilgisi herkesi sevindirecek.

Brent petroldeki hareketlilik fiyat değişimine uğrayan akaryakıt fiyatlarında indirim haberi geldi. Sektör kaynaklarından alınan son dakika bilgisine göre Pazartesi gecesinden itibaren hem benzine hem de motorine indirim geleceği duyuruldu. Paylaşılan bilgilere göre benzinin litresine 60 kuruşluk, motorinin litresine 80 kuruşluk indirim yapılması bekleniyor.

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?
Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 79,36 dolardan işlem görüyor. Dün 81,28 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 79,36 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün kapanışa göre yüzde 0,45 azalarak 80,32 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 75,10 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki kısmi düşüşte, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'deki talep endişeleri etkili oldu. Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkenin ham petrol stoklarında geçen hafta önceki haftaya göre yaklaşık 7 milyon 819 bin varil artış tahmin edildiğini açıkladı. Piyasa beklentisi, stokların 3 milyon 913 bin varil azalacağı yönündeydi.

19 ARALIK 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Motorin fiyatı: 22,80 TL
Benzin fiyatı: 18,49 TL
LPG fiyatı: 10,83 TL

ANKARA GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI
Motorin fiyatı: 22,98 TL
Benzin fiyatı: 18,71 TL
LPG fiyatı: 10,83 TL

İZMİR GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI
Motorin fiyatı: 23,08 TL
Benzin fiyatı: 18,70 TL
LPG fiyatı: 10,58 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayınlanan günlük akaryakıt fiyatları yer alır. Bu veriler akaryakıt alımları fiyat farkı hesabında kullanılmak üzere EPDK tarafından günlük olarak yayınlanır.