Kent Haberleri

Akaryakıtta 7 yıl sonra bir ilk! Benzin fiyatı ne kadar? Motorin litre fiyatı kaç TL? 16 Temmuz 2023 akaryakıt fiyatları

Son dakika! Motorin ve benzin fiyatlarına yapılan ÖTV zammıyla birlikte güncel akaryakıt fiyatları belirlendi. Peki, benzin fiyatı ne kadar? Motorin litre fiyatı kaç TL? 16 Temmuz 2023 akaryakıt fiyatlarında son dakika! Yeni ötv zammıyla birlikte benzin ve mazot fiyatları yeniden belirlendi

Son dakika haber: Motorin ve benzin fiyatlarına zam yapıldığı duyuruldu. Yeni ötv zammıyla birlikte benzin ve mazot fiyatları yeniden belirlendi. Akaryakıt fiyatları, brent petrolün fiyatı ve dolar kurundaki dalgalanmalara bağlı olarak sürekli değişiklik gösteriyor. Bu nedenle araç sahipleri, benzin ve motorin fiyatlarını merak ediyor. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere akaryakıt fiyatlarında değişiklik yapıldı. Peki, Benzin ötv zammı kaç TL, motorin fiyatları ötv artışı ne kadar oldu? İşte yeni akaryakıt pompa fiyatları...

 

BENZİN VE MAZOT FİYATI İÇİN AKARYAKIT ÖTV ZAMMI NE KADAR OLDU?

16 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe giren bir kararla, akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarında artış yapıldı. Motorin, benzin ve LPG için alınan ÖTV tutarlarında değişiklikler oldu.

Bu kararla birlikte, motorin ve 95 oktan benzin için litre başına 5 lira, LPG için ise 4 lira artış yapıldı. Örneğin, 95 oktan kurşunsuz benzin için alınan ÖTV tutarı 7,5265 lira oldu. 98 oktan kurşunsuz benzin için ise litre başına 7,8899 lira ÖTV alınacak. Motorin için litre başına 7,0559 lira, LPG için ise 5,7780 lira ÖTV alınacak.

Bu ÖTV düzenlemesiyle ilgili yapılan açıklamada, uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurundaki değişim nedeniyle akaryakıt maliyetlerindeki artışın tüketicilere yansıtılmaması ve enflasyonla mücadeleye destek sağlanması amaçlandığı belirtildi. Ayrıca, akaryakıtlar ve diğer petrol ürünleri için maktu ÖTV tutarlarında 2016 yılından bu yana neredeyse hiç vergi artışı yapılmadığı ifade edildi.

Bu düzenleme sonucunda, akaryakıt ürünlerinde vergi yüklerinin önemli ölçüde azaldığı ve bu sayede tüketiciye fayda sağlandığı ifade edildi.

ÖTV ZAMMI SONRASI GÜNCEL BENZİN FİYATI VE MAZOT FİYATI NE KADAR?

Akaryakıtta ÖTV tutarlarının yeniden belirlenmesi sonrası güncel benzin ve mazot litre fiyatları ne kadar kaç TL?
İşte İstanbul, Ankara ve İzmir için benzin fiyatı ve motorin fiyatları tabloları:

MOTORİN FİYATLARI

İstanbul 32,26 TL
Ankara 32,80 TL
İzmir 32,96 TL

BENZİN FİYATLARI

İstanbul 33,97 TL
Ankara 34,48 TL
İzmir 34,59 TL

AKARYAKITA ÖTV ARTIŞI UZUN SÜREDİR YAPILMIYORDU

Son 7 yıldır, akaryakıt fiyatları üzerindeki sabit ÖTV oranında bir artış gerçekleşmemiş olması, genel maliyet artışlarının tüketiciye etkisini dengeleyen ve belirleyen bir faktör olarak kullanılmaktadır.

Emekli maaşında seyyanen zam düğümü çözüldü! 8 bin 77 lira ek ödeme yapılacak mı? Emekliye seyyanen zamda son durum!
Şok dolar tahmini: 4 lira daha yükselecek!
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama!
Zamlı emekli maaşlarında çok gizli detay çekmeceden çıktı! Hesaplama yöntemi sil baştan değişti!