Ekonomi

Akaryakıtta şok zam! İşte benzin ve motorine gelen son zam!

Akaryakıt zammı gündemi sarstı! İşte araç sahiplerini isyan ettiren olay...04.10.2022 15:41 OPEC ülkeleri toplantısında yüksek oranlı arz kesintisine gidileceği haberleri brent petrol fiyatlarının yükselmesine neden olmuş, ardından da bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor.İbre bu kez zamdan taraf

Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber brent petrol fiyatlarında hareketlilik sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle iniş çıkışlar görülüyor. İbre bu kez zamdan taraf.

5 Ekim Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde; benzin grubunda 62 kuruş, motorin grubunda 1,10 Türk Lirası zam bekleniyor.

Çarşamba günü OPEC ülkeleri toplantısında yüksek oranlı arz kesintisine gideceğine yönelik beklentiler ve Rusya- Ukrayna Savaşı'nın şiddetini sürdürmesi gibi nedenlerle petrol fiyatları yeniden yükselmeye başladı.

BU GECE YARISINDAN İTİBAREN ZAM GELİYOR

İstanbul'da motorin litre fiyatı 23.10 lira olarak değerleniyor.

BÜYÜK TEPKİ VAR

Ancak bu zam haberi sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisini çekti. Onlarca insan petrolün günlük yüzde 5'e yakın değer kaybettiği bir dönemde motorin ve benzin fiyatlarına indirim gelmemesini hatırlatarak, ilk zam haberinde akaryakıt fiyatlarının yükselmesini eleştirdi. Yorumların ardından "motorin" etiketi kısa sürede TT oldu.

Uzman isim açıkladı: İşte asgari ücrete beklenen zam oranı!

İslam Memiş gram altın için 'tarihi fırsat' diyerek uyardı!

Selçuk Geçer'den dolar uyarısı: 'Sakın bunu yapmayın'