Ekonomi

Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? Tavan fiyat uygulaması ne anlama geliyor?

Bugün akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda akaryakıtta tavan fiyat uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği konuşuldu. Peki, Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? İşte tüm detaylar... Brent petrolün yükselişi benzin ve mazota zam olarak yansıdı

Rusya Ukrayna arasındaki savaş akaryakıt fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Brent petrolün yükselişi benzin ve mazota zam olarak yansıdı. Akaryakıta peş peşe gelen zamlar gündemden düşmezken akaryakıt sektör temsilcileri biraraya geldi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, üst üste zamlanan akaryakıt fiyatları ile dağıtıcı ve bayiler arasındaki marj bölüşümü sorununa ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı. Başkan Mustafa Yılmaz, "Petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen satış fiyatlarında makul olmayan kâr artışları tespit etmeleri halinde tavan fiyat uygulaması yeniden gündeme gelebilir" dedi. 

Peki, Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? Tavan fiyat uygulaması ne anlama geliyor? İşte tüm detaylar... 

Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? 

Daha önce uygulamada olan, 2021 Mayıs ayında kaldırılan akaryakıtta tavan fiyat uygulaması, akaryakıt fiyatlarında haksız artış yapılmasının önüne geçiyor. 

Tavan fiyat uygulaması kapsamında il bazında fiyatlar EPDK'nın resmi internet sitesinde yayınlanıyor. Bu fiyatlardan daha yüksek meblağlarda satış yapan şirketler hakkında soruşturma başlatılarak gerekli idari yaptırımlar uygulanıyor. 


Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması yeniden gündeme gelebilir!