30 / 04 / 2024

Akasya AVM'de Central Park açılacak!

Akasya AVM'de Central Park açılacak!

İstinye Park projesindeki yenilikçi görüşüyle ödül alan Ömerler Mimarlık, Development Design Group"la ortaklaşa hazırlanan Ak-Asya Alışveriş Merkezi"nin projesinde Central Park"ı, İstanbul Acıbadem"e taşıyor



 15.000 m ² gibi büyük bir yeşil alan olarak tasarlanan Central Park, Anadolu Yakası"nın en güzel ve dikkat çekici parklarından biri olmanın yanı sıra ziyaretçileri şehrin gürültüsünden de koparacak. Central Park"ta ayrıca meydandaki göletin üzerine kurulacak platform sayesinde konser, dans ve tiyatro gösterileri de organize edilebilecek.

Ak-Asya Alışveriş Merkezi"nin bir diğer dikkat çekici yanı da çocuklar için. Ömerler Mimarlık"ın yaklaşık bir buçuk futbol sahası büyüklüğünde tasarladığı kapalı alanda İstanbul"da eşi görülmeyen, sadece çocuklara özel, mini bir şehir kurulacak.

700 kişilik çok amaçlı salon
Ömerler Mimarlık, Ak-Asya AVM"nin Central Park"a açılan tarafında bir de çok Amaçlı Salon projelendiriyor. Anadolu Yakası"nın en değişik merkezlerinden biri olacak mekan, 700 kişilik kapasiteye sahip. Sahnenin bir kısmı tamamen camdan inşa edileceğinden gösteriler aynı anda park tarafından da izlenebilecek.

Anadolu Yakası"nın merkezinde, Acıbadem"de yer alan Ak-Asya, konumu itibariyle de ulaşım açısından bir çekim merkezi olacak. Ayrıca Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası   tarafından ulaşımı kolaylaştırmak için yeni yol düzenlemeleri ve metro bağlantısı da yapılması planlanıyor.

TEKNİK BİLGİLER
Toplam İnşaat Alanı    : 429.016 m ²
Alışveriş merkezi inşaat alanı  : 143.598 m ²
Konut inşaat alanı      : 70.959 m ²
Otopark inşaat alanı    : 214.461 m ²      

Ayrıca master planda iki büyük konut yerleşimi ve AVM ortasında yer alan                          
Toplam park alanı      : 15.000 m ²

PROJE çALIşžANLARI
Y. Mimar Ömer Somer, Y. Mimar Haluk Somer, Y. Mimar Melisa Somer, Y. Mimar Murat Başımoğlu, Mimar Erdinç şžahin, Mimar Vildan Hancılar, Mimar Burcu Güler.

PROJE BİTİşž TARİH
2012 Ekim

Ömerler Mimarlık hakkında:
1976"da Ömer Faruk Kurdak ve Ömer Lütfi Somer tarafından kurulan Ömerler Mimarlık, imza attığı projelerde estetiğin yanı sıra işlevselliğin ön plana çıktığı mimari tasarımlara odaklanıyor. 35 yıllık deneyimin ışığında hayata geçirdikleri projelerde, yapının çevresindeki tarih ve kültür ile uyum içinde olmasına özellikle dikkat ediyorlar.

Ömerler Mimarlık, şimdiye kadar Türkiye"de İstinye Park, Ak-asya Alışveriş Merkezi, Mall of İstanbul, Divan İstanbul Asia, Fenerbahçe Ülker Kapalı Spor Salonu-Avm ve Otel, Miramar Alışveriş Merkezi-Otel ve Rezidans, Avrupa Konutları Halkalı, Eskişehir Alışveriş Merkezi, Suadiye Park Kompleksi, Mia Kentsel Dönüşüm Projesi, Club Med Tatil Köyü Kemer ve Kuşadası Extention'ları gibi toplam 213 mimari projeye imza attı.

Basında yer alan diğer haberler:

Central Park Anadolu yakasına geliyor
İstanbul Acıbadem"de inşaatı devam eden Ak-Asya Acıbadem projesindeki AVM"nin çevresinde yer alan 15 bin metrekare yüzölçümündeki park, New York"taki Central Park konseptiyle tasarlanacak. Projeyi İsstinye Park projesindeki uygulamalarıyla hafızalarda kalan Ömerler Mimarlık ve Development Design Group"la (DDG) ortaklaşa hazırlıyor.
Ak-Asya projesinde yer alması tasarlanan Central Park"ın projenin diğer ortağı olan Development Design Group"un liderliğinde yürütüldüğünü belirten Ömerler Mimarlık"ın kurucu ortağı Y. Mimar Ömer Somer, œAk-Asya projesi Master Planı DDG tarafından hazırlandı. Master planda genellikle kullanılamayan yerlere atılan yeşil alanlar bölük pörçük olur ve gerçekten bir işe yaramaz. Ancak bu proje gerçekten kullanılacak bir yeşil alan etrafında toplandı ve kompleksin önemli bir unsuru oldu diye konuştu.
Proje hakkında da teknik açıklamelar yapan Somer, œProjenin toplam inşaat alanı 429 bin 16 metrekareden oluşuyor. Bunun 143 bin 598 metrekaresi AVM, 70 bin 959 metrekaresi konut, ve 214 bin 461 metrekaresi de otopark olacak dedi.
Ak-Asya Alışveriş Merkezi"nin bir diğer dikkat çekici yanında çocuklar için olduğunu söyleyen Somer, yaklaşık 1.5 futbol sahası büyüklüğünde tasarlanan kapalı alanda sadece çocuklara özel, mini bir şehir kurulacağını da sözlerine ekledi.

New York'un Central Park'ı, Anadolu yakasına geliyor

Ömerler Mimarlık, Anadolu Yakası'nın en büyük projelerinden Ak-Asya projesi ile New York'un ünlü Central Park'ını Acıbadem'e getiriyor

İstinye Park projesi ile ödül alan Ömerler Mimarlık, New York'taki Central Park'ı İstanbul Anadolu Yakası'ndaki Ak-Asya projesinin içine getiriyor. Development Design Group'la ortaklaşa hazırlanan projedeki platform sayesinde AVM içinde konser, dans ve tiyatro gösterileri de izlenebilecek. 15 bin metrekare gibi büyük bir yeşil alan olarak tasarlanan Central Park, Anadolu Yakası'nın en güzel ve dikkat çekici parklarından biri olmanın yanı sıra ziyaretçileri şehrin gürültüsünden de koparacak. Central Park'ta ayrıca meydandaki göletin üzerine kurulacak platform sayesinde konser, dans ve tiyatro gösterileri de organize edilebilecek. Ak-Asya Alışveriş Merkezi'nin bir diğer dikkat çekici yanı da çocuklar için. Ömerler Mimarlık'ın yaklaşık bir buçuk futbol sahası büyüklüğünde tasarladığı kapalı alanda İstanbul'da eşi görülmeyen, sadece çocuklara özel, mini bir şehir kurulacak.

213 mimari projeye imza attı
Ömerler Mimarlık, şimdiye kadar Türkiye'de İstinye Park, Ak-Asya Alışveriş Merkezi, Mall of İstanbul, Divan İstanbul Asia, Fenerbahçe Ülker Kapalı Spor Salonu-Avm ve Otel, Miramar Alışveriş Merkezi-Otel ve Rezidans, Avrupa Konutları Halkalı, Eskişehir Alışveriş Merkezi, Suadiye Park Kompleksi, Mia Kentsel Dönüşüm Projesi, Club Med Tatil Köyü Kemer ve Kuşadası Extention'ları gibi toplam 213 mimari projeye imza attı.
Sabah Emlak


Geri Dön