Ekonomi

Akbank emekli maaşlarını taşıyanlara 8 bin 500 liraya varan promosyon ödeyecek!

EYT yasasının Meclis’den geçerek yasalaşmasının ardından bankalar arasında emekli maaş promosyonları konusunda yoğun bir rekabet gözleniyor. Akbank emeklilere yönelik yeni kampanyası ile müşterilerine cazip kredi imkanları ve nakit promosyon fırsatları sunacakAkbank da düzenlediği yeni bir kampanya ile EYT’lilere çağrıda bulunarak onlara özel ayrıcalıklı imkanlar sunduklarını belirtiyor

Emekliliğe Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının kabul edilmesinin ardından ilk aşamada 2,5 milyon kişinin emekliliğe hak kazanması beklenirken, bankalar da düzenledikleri promosyon kampanyaları ile emekli maaş pastasından pay almaya çalışıyor. Akbank da düzenlediği yeni bir kampanya ile EYT’lilere çağrıda bulunarak onlara özel ayrıcalıklı imkanlar sunduklarını belirtiyor.

Akbank emeklilere yönelik rekabetçi hizmetlerini sürdürüyor. Banka şimdi de SGK prim borcunu ödemek isteyen müşterilerine cazip faiz oranlarından kredi fırsatı sunuyor. Banka’dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, EYT kredisi kullanacak müşterilerine yüzde 1,78’den başlayan faiz oranlarıyla kredi kullandıracak. Ayrıca emekli maaşını Akbank’tan almayı tercih edenlere 8 bin 500 liraya varan ödül fırsatı sunulacak.

7 BİN LİRA NAKİT PROMOSYON

Akbank’dan konuya ilişkin yazılı açıklamada, 31 Mart 2023 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kuruluşu (SGK) emekli maaşını Banka’dan alacak olan emekli müşterilerine 7 bin liraya varan nakit promosyon imkanı sunacak. Ayrıca ilk defa Axess ya da Wings kredi kartına sahip olacak SGK emekli müşterilerine de 2023 yılı boyunca her ay bin TL harcama sözü verilmesi halinde bin 500 lira chip-para hediye edecek. Banka, üstelik emekli müşterilerinin şubeye gitmeden Akbank Mobil, Müşteri İletişim Merkezi ve www.akbank.com üzerinden de kolayca maaşlarını Akbank’a taşıyabileceğini açıkladı.

EK PROMOSYON İMKANLARI

Akbank’ın emeklilere yönelik kampanyasına göre, aylık net geliri 3 bin 499 liraya kadar olan SGK emeklilerine 3 bin lira promosyon ve bin 200 lira ek promosyon ödenecek. Diğer yandan; 3 bin 500 lira ile 7 bin 499 lira arasında emekli maaşı alacak olanlara 3 bin 500 lira promosyon ve bin 350 lira ek promosyon verilirken, emekli maaşı 7 bin 500 lira ile 9 bin 999 lira arasında olanlara 4 bin 500 lira promosyon ve bin 750 lira ek promosyon ödenecek. Maaşı 10 bin lira ve üzerinde olanlara ise 5 bin lira promosyon ve 2bin lira ek promosyon imkanı sunulacak. Bu imkanlardan yararlanabilmek için SGK’dan emekli olanların maaşını üç yıl boyunca Akbank’tan almayı taahhüt etmesi şartı aranıyor.

İKİ GÜN ÖNCESİ MAAŞ ÖDEMESİ

Akbank’ın kampanyası kapsamında, SGK emekli müşterilerine maaşları hesaplarına geçmeden iki gün önce para çekme fırsatı da sunulacak. Akbank müşterisi olanlar emekli maaşlarının ödeneceği tarihin 2 gün öncesinde maaşlarını alabilecek. İki gün öncesi ile maaş ödeme günü arasında mevcut artı para kredisi limitleri ise faizsiz olarak kullandırılacak.