Kent Haberleri

Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Denizbank ve Garanti Bankası... Bankalarla ilgili bomba gelişme. Hemen bakın

Vatandaşlar enflasyonun yükselmesi ve depremden sonra yaşanan ekonomik sıkıntıların ardından kredi aramaya başladı. Akbank, İŞ Bankası, Garanti Bankası ve Denizbank tarafından da vatandaşlara yönelik önemli miktarda krediler veriliyor. İşte detaylar... Depremin de etkili olmasıyla birlikte vatandaşların nakit paraya olan ihtiyaçları arttı

Türkiye'de son dönemde dünyayı etkisi altına alan ekonomik sorunların baş göstermesiyle birlike enflasyon yukarıları doğru çıktı. Depremin de etkili olmasıyla birlikte vatandaşların nakit paraya olan ihtiyaçları arttı. Bu gelişmelerin ardından düşük faiz ya da sıfır faizle kredi veren bankaların hangileri olduğu araştırılmaya başlandı. 

Sıfır faizli kredi ve nakit avans fırsatları ilk ortaya çıktığında yalnızca 2-3 banka bu sürece dâhil olmuştu. Yoğun ilgi sebebiyle müşteri kaybı yaşayan bankalar da faizsiz kredi paketlerini açıkladı. Öyle ki son zamanda bu fırsatlar 50 bin TL’ye kadar ulaştı. Önce İş Bankası ardından ING bank faizsiz 50 bin TL kredi paketlerini açıkladı. Pandemi dönemiyle başlayan 5 bin TL – 10 bin TL tutarındaki faizsiz taksitli kredi seçenekleri kapsamı genişleyerek, bir müşteri kapma aracına dönüştü. İşte faizsiz kredi veren bankalar;

Faizsiz kredi/nakit avans veren bazı bankalar arasındadır. Aşağıdaki tabloda hangi bankanın ne kadar faizsiz kredi vereceğini inceleyeceğiz. Unutmamak gerekir ki bu kampanyaların büyük bir bölümü yeni müşterilere özel ve ilk başvurulara özeldir.Bankalar faizsiz kredi paketlerinde güncellemeye giderek limitlerini arttırdı. 7.500 – 10.000 TL tutarında olan faizsiz nakit avans ve krediler 50.000 TL’ye kadar yükseldi.

BANKA TÜR TUTAR
İŞ BANKASI ESNAF 50.000 TL
QNB FİNANBANK KOBİ 20.000 TL
AKBANK YENİ MÜŞTERİ 25.000 TL
GARANTİ BBVA YENİ MÜŞTERİ 20.000 TL
DENİZBANK YENİ MÜŞTERİ 20.000 TL
YAPI KREDİ YENİ MÜŞTERİ 10.000 TL
İŞ BANKASI YENİ MÜŞTERİ 10.000 TL
ALBARAKA TÜRK YENİ MÜŞTERİ 10.000 TL

DEVLET BU FAİZLERDEN VERİYOR MU?

Vatandaşlar sık sık devlet sıfır faizli kredi veriyor mu diyerek araştırma yapmaktadır. Burada devlet diye kastedilen Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’tır. Bu bankaların şuanda mevcut faizsiz kredi paket mevcut değildir. Ancak Halkbank KOSGEB ve benzeri devlet destekli projelere faizsiz kredi olanağı sağlamaktadır. Halkbank’ın resmi web sitesini ziyaret ederek ayrıntılar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.