Genel

Akbank'ın yeni binası, yağdan temiz su çıkarıyor!

Akbankın Gebzedeki bankacılık merkezinde bir yılda toplanan 5 bin litrelik atık yağın biodizel enerjiye dönüşmesi sayesinde 5 milyon ton temiz suyun kurtarılması sağlanıyor

Akbankın dünyada bankacılık krizi başladığında yatırım kararı aldığı ve 2010 yılında tamamlanan Gebzededeki bankacılık üssü, bir yılda toplanan 5 bin litrelik atık yağın biodizel enerjiye dönüşmesi sayesinde 5 milyon ton temiz suyun kurtarılmasını sağlıyor.

78 bin metre karelik bir alan üzerine kurulan Akbank Bankacılık Merkezinin (ABM), arsası dahil toplam maliyeti 150 milyon TL. 11 ayda tamamlanan bankacılık üssünde şu an 3 bin 500 kişi çalışıyor. Üssün toplam işgücü kapasitesi 5 bin 500 kişi.

1000 üniversite mezununun Çağrı Merkezinde çalıştığı Akbank bankacılık üssünde, bankanın operasyonel işlemlerinin yüzde 98i gerçekleştiriliyor.

Son teknolojinin sağladığı olanakların kullanıldığı çevreye ve insana saygılı bina özelliği taşıyan merkezde, enerji verimliliğine hassasiyet gösterilmiş. Şişecamın ürettiği özel camın kullanıldığı binanın dört cephesi cam olduğu için aydınlatmada çok az elektrik kullanılıyor.

Isıtılmayan, kendini soğutan, ısıtma ihtiyaçlarının yüzde 80ni güneş panelleri sistemleriyle gerçekleştirilen bankacılık merkezinde, çalışan mutluluğunun sağlanması için sosyal alanlara yer verilmiş. Bu sosyal alanlar kafeteryalar, sağlık merkezi, dinlenme odası, süt odaları, fitness salonu, satranç, bilardo, masa tenisi, tavla odalarından oluşuyor. Asansörler dışında yüzde 80 yerli üretim malzemesinin kullanıldığı, Akbank bankacılık üssünde çalışanların gündelik yaşam hizmetlerini karşılayabilecekleri banka, kargo, postane, market, kuaför ve kuru temizleme de bulunuyor.

Kadife Şahin / MİLLİYET