29 / 09 / 2024

Akbank'tan kredi kullanana chip para hediye!

Akbank'tan kredi kullanana chip para hediye!

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge: "Kredi kullanana chip para hediye ediyoruz" diyor




Müşteri için her zaman avantajlı faiz oranları sunan banka olmamızın yanısıra, müşterilerimize sunduğumuz farklı mortgage seçenekleri ile, müşterilerimizin hayallerindeki eve uygun ödeme koşulları ile sahip olmalarını sağlıyoruz. 2010 yılında, avantajlı faiz oranlarının yanında almalarına aracılık ettiğimiz evleri tamamen dayayıp döşeyecek tutarda ödülleri de çekilişle hediye ettiğimiz kampanyalarımız müşterilerimizden yoğun ilgi gördü.

Haziran ayında, Akbank Büyük Kırmızı Ev’den konut kredisi kullanan müşterilerimiz arasında yapılan çekilişle her hafta 5 kişiye 25.000 TL değerinde chip-para hediye ettik. Sonbahar döneminde de, 1 Eylül’de başlatmış olduğumuz ve Ekim sonuna kadar devam edecek olan kampanyamız ile müşterilerimize çifte kazanç sunmaya devam ediyoruz. Avantajlı faizlerin yanı sıra çekilişle her hafta 3 kişi 10.000 TL değerinde Teknosa çeki kazanıyor. Böylece, ev kredisini Akbank’tan alan müşterilerimize aldıkları evin elektronik ve beyaz eşyalarını hediye ediyoruz. Ay sonuna kadar bankamızdan 50.000 TL ve üzeri tutarda konut kredisi kullanan herkes çekilişe hak kazanıyor. Mortgage’da ürün portföyümüz oldukça çeşitli. Müşterilerimiz, gelirlerine göre ödeme planlarını esnek olarak oluşturabiliyorlar veya özel ihtiyaçları için farklı mortgage seçeneklerinden faydalanabiliyorlar. Mortgage çeşitlerimizden bazıları, artan taksitli mortgage, ödemesiz dönemli mortgage, sadece faiz ödemeli mortgage ve ev değerinin tamamına mortgage.

Artan taksitli mortgage ile, kredi taksit tutarları başlangıçta düşük başlayıp her yıl maaş artışına paralel olarak artabilmektedir. İster, tamamlanmamış projelerden ister 2. el bir ev alımında kullanılabilir. İlk yıl düşük tutarlı taksitlerle ödemeye başlanır. Maaş artışına paralel taksitler de artar.Sadece faiz ödemeli mortgage ürünümüzde ise, yapımı devam eden konut projelerinden ev alırken yüksek tutarlı taksit ödemelerine, proje tamamlandıktan sonra başlayabilir, oturmakta oldukları evin kira ödemelerini rahatlıkla yapılabilirler. Üstelik, düşük taksit ödeme seçeneği, proje bitiş tarihine bağlı olarak iki yıla kadar uzayabilir.

Diğer bir mortgage ürünümüz olan ödemesiz dönemli mortgage seçeneğinde, müşterilerimiz ödemelerine 3 ay sonra başlayabilir. İlk evini alırken dekorasyon masraflarını karşılamak isteyen genç profesyoneller bu ödeme planından faydalanabilir. Hayallerindeki evi bulmuş, ancak peşinatını henüz biriktirememiş müşterilerimiz için ev değerinin tamamına mortgage seçeneğimiz bulunuyor. Müşterilerimiz ailelerinden peşinat için destek istemek yerine ailelerinin evini ipotek olarak göstermesini isteyebilirler. Böylece, ek ipotekle ev değerinin tamamı için kredi kullanabilirler.

Bunlar dışında Akbank’ta müşterinin ihtiyaçlarına özel pek çok mortgage seçeneği bulunuyor. Yeni bir ev satın alıp sonra mevcut evini satmak isteyenlere özel Yeni Evim Mortgage, masraf ödemek istemeyenlere Herşey Dahil Mortgage, bankada vadesiz mevduatı olan müşterilere Kendini Ödeyen Mortgage ve daha pek çok seçenek sunuyoruz. Müşterilerimiz, ihtiyaçlarına özel mortgage kredisini bulmak için en yakın Akbank şubesine uğrayabilir veya 44 44 253 numaralı Büyük Kırmızı Hat’tı arayarak, Büyük Kırmızı Ev danışmanlarından destek alabilir ve anında kredi başvurusu yapabilirler.

Faiz oranlarının düştüğü, ancak konut fiyatlarının 2008 yılı değerlerinin altında seyrettiği dönemde konut alımı için fırsat devam ediyor. Kredi ile konut alacak müşterilerimiz, düşük faiz oranlarından yararlanırken diğer masrafları da göz ardı etmemeliler. Faiz oranı yanında dosya masrafı, varsa ek komisyon ya da hizmet bedeli, sigortalar ve ekspertiz ücretinin maliyetleri de öğrenilip bu masraflar dahil toplam maliyet oranına bakarak değerlendirme yapmalılar. Taksit tutarlarını belirlerken de, aylık giderlerinden sonraki harcanabilen gelirlerini dikkate almalı, gerekiyorsa daha uzun vadeli ödeme planı ile aylık taksit tutarlarını gerçekçi bütçelerine göre ayarlamalılar. En az faiz yüküne girmek için mümkün olan en kısa vade seçilmeli, ancak şartları çok zorlayan bir aylık ödemenin altına girmenin de ödeme problemine yol açacağı göz önünde bulundurulmalı.
 
2010 Haziran sonu itibariyle, 5.3 milyar TL konut kredisi bakiyesi ile Akbank’ın konut kredileri pazarındaki payı %11. Konut kredilerinin bankamız toplam kredileri içerisindeki payı yüzde 10. Akbank’taki portföy dağılımı da pazardaki kredi dağımı ile paralel oluşmuş durumda. Konut kredisi pazarı 2010 yılının ilk yarısında 6.3 milyar TL büyüyerek 42.6 milyar TL’den 49 milyar TL’ye yükseldi. Son çeyrekte de mortgage pazarının hızlı büyüyerek 58 milyar TL’yi geçmesini bekliyoruz. Bankalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre, yılın ilk yarısında toplam 204 bin kişi 14 milyar TL konut kredisi kullandı. 2010 yılında toplam 450 bin kişinin 30 milyar TL civarında konut kredisi kullanmış olmalarını bekliyoruz.

Bu yıl uyguladığımız avantajlı faiz oranları ve hediyeli kampanyalar ile tüketicinin ilgisini çektik. Konut kredilerinde güzel bir ivme elde ettik ve hızlı büyüyen pazarda payımızı artırdık. 2010 yılında, pazarın üzerinde büyüme gösteren mortgage portföyümüz Haziran sonu itibariyle 5.3 milyar TL’ye ulaştırken pazar payımız %11’e yükseldi. Mortgage pazarının büyük bir ivme gösterdiği 2005 yılından bu yana 200 binden fazla müşteri Akbank'la ev sahibi oldu.
Milliyet


Geri Dön