GYO

Akfen GYO portföyüne yeni bir otel ekliyor!

Akfen GYO Bursa Uludağ'da 2500 m2 alan üzerinde kurulu otelin  portföyüne ekliyor. Yenilerek kapasitesi artırılacak otele üst kullanım için 17 milyon 510 bin değer biçildi. Ş

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Bursa Uludağ'da oteller bölgesinde bulunan Akfen Turizm uhdesindeki Uludağ Oteli'nin devralacağını açıkladı.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, üst kiralama yöntemi ile edinilen varlık üzerinde bulunan otelin yenilenmesi, kapasitesinin artırılması ve bu yeni geliştirilecek otel projesi ile şirketin gelirlerine ve kârlılığına pozitif katkı sağlanmasının öngörüldüğü ifade edildi. Gerekli izinlerin tamamlanmasının ardından devralma işleminin değerleme raporunda yer alan değerden yüzde 19 iskontolu olarak yapılacağı kaydedildi.

Bursa,Osmangazi, Uludağ Milli Parkı, 1. Oteller Bölgesi, 2.500 m² alanı bulunan otele hazırlanan rapora göre 17 milyon 510 bin lira değer biçildiği ancak söz konusu otelin 14 milyon 210 bin TL bedelle devralınacağı ifade edildi.

Bursa, Osmangazi İlçesi, Kirazlı Mahallesi, Uludağ Oteller 1.Gelişim Bölgesi, 2500 m2 yüzölçümlü parsel üzerinde H22-D3 Pafta 3 Parsel, 126 No’lu Bölmedeki gayrimenkule ait ‘Üst (İnşaat) Hakkı’ ‘nın 23.01.2023 tarihli değerinin Türk Lirası cinsinden tespiti amacıyla hazırlanan raporda söz konusu mülkün Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer almasının ilgili mevzuata uygun olduğu ifade edildi.

Yapılan değerlendirmede söz konusu otelin “üst hakkı” nın malikinin Akfen Turizm Yatırımları ve İşletmecilik A.Ş olduğu, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği’nin, 28. Maddesinin “d” bendine göre; Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları gayrimenkullerin ya da gayrimenkule dayalı hakların değerinin, iştirak edilecek şirketin finansal tablolarında yer alan aktif toplamının en az yüzde 75’ini oluşturduğu Türkiye’de kurulu şirketlere iştirak edebileceği ifade edildi. Değerleme raporunda ayrıca, ortaklıklar tarafından işletmeci şirketlere yapılacak iştirak, ortaklıkların hesap dönemi sonunda hazırlayıp kamuya açıkladıkları finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 10’undan fazla olamayacağıyla ilgili maddeler hatırlatılarak bu hükümlere uygunluk hususunda bir çalışma gerçekleştirilmediği ifade edildi.

Raporda Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatı çerçevesinde Akfen Turizm Yatırımları ve İşletmecilik A.Ş nin Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyüne “iştirak” olarak, ya da ana taşınmaz üzerinde tesis edilmiş üst hakkının “gayrimenkule dayalı hak” olarak alınmasında bir engel bulunmadığı ifade edildi.