01 / 05 / 2024

Akfen Holding, 50 milyon TL'lik tahvil ihraç edecek!

Akfen Holding, 50 milyon TL'lik tahvil ihraç edecek!

Akfen Holding 50 milyon lira nominal değerinde tahvili halka arza etmek üzere harekete geçtiğini açıkladı. Talep gelmesi halinde ihraç edilecek tahvil tutarının en fazla 100 milyon liraya kadar yükseltileceği ve tahvilin de 2 yıl vadeli olacağı bildirildi



Akfen Holding 50 milyon lira nominal değerinde tahvili halka arza etmek üzere harekete geçtiğini açıkladı. Talep gelmesi halinde ihraç edilecek tahvil tutarının en fazla 100 milyon liraya kadar yükseltileceği ve tahvilin 2 yıl vadeli olacağı bildirildi.

Detaylar şöyle:

Akfen Holding Anonim Şirketi Yönetim Kurulu 22 Kasım 2011 tarihinde tahvil ihracına ilişkin karar aldı. Esas sözleşmesinin 8. Maddesi uyarınca, 50.000.000.-TL (ellimilyon Türk Lirası) nominal değerinde tahvil halka arzına, talep gelmesi durumunda ihraç edilecek tahvil tutarının en fazla 100.000.000.-TL'na (yüzmilyon Türk Lirası) kadar yükseltilmesine, ihraç edilecek tahvilin 2 yıl vadeli 3 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli olmasına, ihraçla ilgili tüm şart ve esasların belirlenmesi hususunda Genel Müdürlüğün yetkili kılınmasına, halka arzın İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde gerçekleştirilmesine, Sermaye Piyasası Kanunu ve bu kanuna dayanılarak T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri II, No:22 sayılı Borçlanma Araçlarının Kurul Kaydına Alınması ve Satışına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ'i ve diğer mevzuat hükümleri doğrultusunda halka arz edilecek tahvillerin Kurul kaydına alınması amacıyla T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'na; kotasyon başvurusu için İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na ve sair diğer tüm kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunulmasına ve izinlerin alınmasını müteakip yasal işlemlerin tamamlanmasına karar verildi.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön