03 / 05 / 2024

Akfen Holding sermaye azaltımına ilişkin SPK başvurusunu yayınladı!

Akfen Holding sermaye azaltımına ilişkin SPK başvurusunu yayınladı!

Akfen Holding tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre; Akfen Holding sermaye azaltımına ilişkin Sermaye Piyayası Kurumu başvurusunu yayınladığı bildirildi.



Yapılan açıklama şu şekilde;

Şirketimizin bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında; " Şirketimiz Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye" başlıklı 6. maddesinin Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu düzenlemeleri çerçevesinde tadil edilmesine ilişkin olarak hazırlanan ve Ek'te verilen "Akfen Holding A.Ş. Esas Sözleşme Tadil Tasarısı"nin Sermaye Piyasası Kurumu ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na görüş ve onayları için gönderilmesine," karar verilmiştir.


Esas Sözleşme tadili; Şirketimiz sermayesinin, Şirketimizin kendi elinde bulundurduğu paylarının itfası suretiyle Holding'in daha önce 291.000.000.-TL olan çıkarılmış sermayesinin, bu defa 37.089.806 TL azaltılmak suretiyle 253.910.194 TL' ye indirilmesini içermektedir. SPK'ya izin başvurusu 13.08.2014 tarihinde yapılmış olup, SPK izin başvurusu sonucuna göre yasal işlemler tamamlanacaktır. Esas sözleşme tadil tasarısı ektedir.


Geri Dön