Genel

AKG Gazbeton, 2014'e yeni hedeflerle girdi!

Türk gazbeton sektörünün öncü kuruluşu AKG Gazbeton, Ege Bölgesi Sanayi Odası'mn (EBSO) her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni' kapsamında 3 dalda birden ödül aldı...

AKG Gazbeton, kendi meslek grubunda 'En Yüksek ihracatı Gerçekleştiren Firma' ve 'En Yüksek Üretim Gerçekleştiren Firma' kategorilerinde üçüncülük ödülü almaya hak kazandı. 'En Fazla İstihdam Sağlayan Firma' kategorisinde ise birincilik ödülüne layık görüldü. 


EBSO ödülleri hakkında konuşan AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman; "AKG Gazbeton olarak istihdam, üretim ve ihracat alanlarında Ege Bölgesi'nin ilk üç firması arasında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu gurur ve heyecanla 2014 yılında da nice başarılara ulaşmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Öncelikle, sektörün en önemli konulan arasında yer alan kentsel dönüşüm ve yeşil bina projelerine odaklanarak, katma değerimizi artırmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken de hedefimiz; Çevresel Ürün Beyanı (EPD) sahibi bir marka olarak başta yapımcı olmak üzere işveren ve tasarımcılar açısından fayda sağlayan ve fark yaratan bir marka olmaya devam etmek" dedi. 


Bu yıl pazara sundukları yeni ürünleri MINEPOR ile de sektörde çok önemli bir eksiği kapatacaklarmı ifade eden Akgerman "Yüzde 100 yerli hammaddelerle geliştirdiğimiz 'MINEPOR yeni nesil yalıtım plağı' sağladığı güvenlik ve enerji tasarrufu sayesinde binalara ve dolayısı ile kullanıcılarına artı değer katacak" diye konuştu. 


Türkiye'nin en büyük gazbeton üreticilerinden biri olarak, üç işletmesindeki 1.632.000 metreküplük üretim hacmiyle AKG Gazbeton, ürünlerini dünyanın çeşitli bölgelerinde 20'den fazla ülkeye ihraç ediyor. Çimento, Kireç ve Beton Sanayii Meslek Grubu'nda Ege Bölgesi'nin istihdam şampiyonu olan AKG Gazbeton 400'den fazla kişiye istihdam sağlıyor. 


Yenigün İzmir