Genel

AKG Gazbeton Münih Bau Fuarı'nda Avrupa'lı temsilcilerle buluştu!

Türkiyenin en büyük gazbeton üreticilerinden olan AKG Gazbeton, Münihte gerçekleştirilen yapı fuarı Bau 2011de Türkiyeden katılan sınırlı sayıdaki firmaya öncülük etti

Türkiyenin en büyük gazbeton üreticilerinden olan AKG Gazbeton, Münihte gerçekleştirilen yapı fuarı Bau 2011de Türkiyeden katılan sınırlı sayıdaki firmaya öncülük etti. 
Münihte düzenlenen Avrupanın en önemli yapı fuarı Bau 2011e katılan AKG Gazbeton, fuara katılan 200 binden fazla sektör profesyoneline gazbeton ürünlerini tanıtma imkanı buldu.
Özgün tasarım standı ile katıldığı Bau 2011de, yüksek yalıtımlı, hafif blok ve donatılı ürünlerini sergileyen AKG Gazbeton, başta Avrupa olmak üzere 150 ülkeden çok sayıda yapı malzemesi üreticisi ve ilişkili kuruluşun temsilcilerini buluşturan bu fuar ile önemli iş bağlantıları da gerçekleştirdi.
Yurtdışı Pazarlama ve Ürün Müdürlüğü bölümleri ile fuarda temsil edilen AKG Gazbeton adına, fuardaki temaslardan oldukça memnun olduklarını belirten AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman, Avrupa Birliği üyesi bir çok ülkeye ihracat yapan küresel bir firma olarak, Avrupa yapı sektörünün kalbinin attığı bu fuara özellikle Avrupa çapında iş ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenli olarak katılıyoruz ve her katıldığımız sene bir öncekinden daha fazla geri dönüş alıyoruz. Munihte kurduğumuz kontaklarla, Avrupadaki satış noktalarımız her geçen yıl daha da sağlamlaşıyor. Bu nedenle fuara katılmaktan ve aldığımız geri dönüşlerden çok memnunuz dedi.
AKG Gazbeton Hakkında:
Gazbeton sektöründe Türkiyedeki en geniş ürün yelpazesine sahip firmaların başında yer alan AKG Gazbeton, blok ve donatılı ürünler olmak üzere iki ana ürün çatısı altında üretim yapmaktadır. Blok ürün grubu olarak; düz duvar blokları, geçmeli duvar blokları, hafif asmolen bloklar, U bloklar ve yalıtım plakları üreten AKG Gazbeton, donatılı ürün grubu olarak ise; duvar panelleri, çatı ve döşeme panelleri, lento ve söveler üretmektedir. Türkiyede ve dünyada, kaliteli inşaatın vazgeçilmez yapı taşı olan AKG Gazbeton, İzmir ve Kırıkkaledeki üretim tesisleriyle sektöre, yüksek ısı yalıtım özelliği olan, hafifliği sayesinde deprem güvenliğini artıran ve yanmazlık özelliği taşıyan gazbeton yapı malzeme ve elemanlarını sunmaktadır. 2005 yılı başında CE belgesi alan ilk duvar malzemesi üreticisi olan AKG Gazbeton İzmir Tesislerinde 410.000 metreküp/yıl, Kırıkkale tesislerinde 550.000 metreküp/yıl gazbeton üretilmektedir. Bu yılın ikinci yarısında faaliyete geçecek Çorlu Fabrikası ile Türkiyenin en büyük gazbeton üreticisi konumuna geçecek olan AKG Gazbeton başta AB ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde onyediden fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.