Turizm

Akgül Grup Bodrum projesinde yatak kapasitesini ikiye katlayacak!

Türkiye’nin farklı şehirlerinde toplam 7 otelinde bin 680 yatak kapasitesiyle alternatif turizm alanında hizmet veren Ak-Gül Grup, Bodrum’un Mazı bölgesinde inşa edeceği yeni oteliyle grubun yatak kapasitesini iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Bodrum’un Mazı köyünde 50 dönüm alan üzerine kurulacak tatil köyünün  toplam yatırım maliyeti 100 milyon doları bulacak. Projenin 2016’nın başında hizmete girmesi hedefleniyor. Mimarisiyle İslami hassasiyetler gözetilerek, bir yaşam alanı olacak şekilde tasarlanan tatil köyü villa, sosyal ve günübirlik tesis olmak üzere üç ayrı bölümden oluşacak. Kadınlar sadece havuz ya da denizde değil, odalarından çıktıktan sonra tesisin büyük bir bölümünde rahat hareket edebilecek.


Otelin tamamlanmasıyla 500 ila 800 kişinin istihdam edileceğini belirten Ak-Gül Oteller Grubu CEO’su Turan Altun, alternatif turizmi tercih eden müşterilere ne konut, ne tatil köyü ne de oda sitemi tam olarak uygun olmadığını ve bunun da sıkıntı oluşturduğunu söyledi.


Bugüne kadar İslami otel olarak yapılan yerlerin dönüştürme yerler olduğunun kaydeden Altun, “Biz ilk defa mimarisini konsepte uygun şekilde planladık. 50 dönüm arazi içinde bayan odasından çıktığında örtünmek zorunda kalmayacak. En azından 50 dönümün 25 dönümünü serbest olarak dönüşecek fırsatı, imkânı sunacağız. Odası ile suya gireceği yere kadar değil, denizi, havuzu, eğlencesi, yani giriş-çıkış noktasından tesettüre bürünme ihtiyacı duymayacak.” diye konuştu. İnsanların ödedikleri paranın karşılığını almak istediklerini, bunun için de yatırımcıyı yaşam tarzlarına uygun yerler inşa etmeye zorladığını dile getiren Altun, şu değerlendirmelerde bulundu: “En büyük sıkıntı şehirleşmeden dolayı insanlar tatil bölgelerine gittikleri zaman betonarme binalar istemiyor. Havuza her tarafta girilebiliyor. Villalarında bile havuz yaptırıp girebiliyorlar veya deniz için otele gitmesine gerek yok. Önemli olan, sosyal yaşam ve biz buraya parmak basıyoruz. Bir hafta, 10 gün olsa bile geldiği zaman 7’den 77’sine sosyalleşebileceği ortamlar oluşturulması gerekiyor. Bunlar sadece kapalı alanlarda değil. Geldiği zaman toprağa dokunacak, tarım yapacak, hayvana dokunacak. Bunların hepsini bir arada bulması gerekiyor. Oraya geldiği zaman bizim çiftliğimiz, tarlamız olacak, ekim yapacak.”


Amaçlarının hayat tarzından taviz vermeden tatil yapmak isteyen konuklara alternatif tatil imkânları sunmak olduğunu söyleyen Turan Altun, “Tüm otellerimizde alkolsüz hizmet veriliyor. Türk ve dünya mutfağından da örneklerin sunulduğu otellerimizde tüm et ürünlerinin İslami şartlara göre kesilmesine dikkat ediyoruz. Helal Gıda Sertifikalı ürünlerin kullanılmasına öncelik veriyoruz.”


Zaman